Urmărește emisiunea live
Data publicării:

Turcia a lovit mai multe ținte în Siria și Irak, ca răspuns la atentatul din apropiere de Ankara

Autor: Cristian Cîșleanu | Categorie: Stiri
WhatsApp
Foto: Agerpres
Foto: Agerpres

Au avut loc mai multe lovituri ale forțelor aeriene turce în Siria și Irak.

CITEȘTE ȘI: Atentatul din Turcia, ”condamnat ferm” de UE și Franța

Forțele aeriene turce au lovit miercuri seară ținte ale Partidului Muncitorilor din Kurdistan (PKK) în nordul Siriei și Irakului, a anunțat ministrul turc al Apărării, ca represalii pentru atacul mortal asupra sediului unei companii de apărare din apropiere de Ankara.

Potrivit agenției de presă de stat turce Anadolu, 32 de ținte au fost distruse în atac, iar operațiunile aeriene sunt în desfășurare. Ministerul Apărării a declarat că forțele armate ale Turciei vor „continua lupta împotriva terorismului cu determinare și hotărâre până când nu va rămâne niciun terorist”.

Cinci persoane au fost ucise

Ministrul turc de Interne, Ali Yerlikaya, a declarat că membri ai PKK sunt „probabil” responsabili pentru atacul de la sediul Turkish Aerospace Industries Inc. (TUSAS), în care cinci persoane au fost ucise și 22 rănite, potrivit Anadolu.

TUSAS, un producător de apărare deținut de stat, creează și asamblează avioane militare și civile la această unitate. Nici PKK, nici o altă grupare nu a revendicat atacul.

Violențele de miercuri marchează cea mai recentă izbucnire într-o luptă continuă între Turcia și gruparea militantă kurdă scoasă în afara legii, pe care Guvernul Turciei - și unii aliați occidentali, inclusiv SUA - au desemnat-o drept organizație teroristă, conform POLITICO.

Citește mai multe despre atentat și vezi video aici: Atac terorist în apropiere de Ankara. Update: Doi miniştri au spus cine ar putea fi responsabil de atentat

Google News icon  Fiți la curent cu ultimele noutăți. Urmăriți DCNews și pe Google News

WhatsApp
pixel