Data actualizării:
Data publicării:

Turcia a deschis granița Europei pentru sirieni. Băsescu: UE trebuia să fie pregătită

Autor: Roxana Neagu | Categorie: Politica
WhatsApp
Stare maximă de urgență în Europa. Turcia a ”rupt” barajul care ținea refugiații sirieni. Fostul președinte Traian Băsescu a vorbit despre situația de criză. 

Turcia a deschis granițele pentru sirieni spre Europa. Majoritatea celor care se pot observa pe imaginile video sunt bărbați, persoane apte de muncă, cu vârste între 18 și cel mult 50 de ani. Fostul președinte Traian Băsescu a vorbit despre riscul pentru cetățenii UE, la B1 TV, în emisiunea lui Tudor Barbu. 

Riscul este enorm. Soluția unică este o colaborare aproape frățească între structurile de securitate din fiecare stat al UE cu celelalte state pentru a preveni infiltrări de oameni care au luptat în ISIS, de exemplu. Deci lucrurile sunt delicate pentru servicii. Pe de altă parte, certitudinea pe care o am e că dacă la frontiera României s-ar prezenta un bloc de 10.000 de oameni, cred că România ar face față în primul rând trecerii lor - a celor care îndeplinesc condițiile - pe teritoriul României, pentru că trebuie să respectăm convenția, iar baza de date a structurilor noastre de securitate, prin cernerea la frontieră, le va pune celor îndreptățiți să acționeze datele necesare pentru a controla lucrurile” a spus Traian Băsescu, la B1 TV.

Fostul președinte a adăugat că ”UE trebuia să fie pregătită pentru astfel de moment având în vedere evoluțiile relațiilor UE - Turcia din ultimile 12 luni”. 

Google News icon  Fiți la curent cu ultimele noutăți. Urmăriți DCNews și pe Google News

WhatsApp
pixel