Data publicării:

Tunisia destructurează o reţea internaţională de trafic de coral

Autor: DCNews Team | Categorie: Stiri
WhatsApp

Autorităţile tunisiene au anunţat vineri că au destructurat o reţea internaţională de trafic de coral şi au arestat zece suspecţi, printre care doi cetăţeni spanioli şi un algerian, informează AFP.

Garda Naţională a Tunisiei a confiscat joi 671 de kilograme de coral, de o valoare estimată la 6,71 milioane de dinari - circa 2 milioane de euro - a anunţat Ministerul de Interne tunisian într-un comunicat. Şapte tunisieni, doi spanioli şi un algerian au fost arestaţi de Garda Naţională, a precizat pentru AFP purtătorul de cuvânt al acestei unităţi de poliţie, Houssemeddine Jebabli.

Cei doi spanioli lucrau pentru o societate internaţională de import-export de coral, suspectată că declară doar o parte din coralul comercializat, a informat la rândul său purtătorul de cuvânt al Ministerului tunisian de Interne, Sofiene Zaag, adăugând că aceasta este prima operaţiune din Tunisia de confiscare de coral de o asemenea amploare. Pescuitul de coral este strict limitat în Tunisia şi suspendat în Algeria de peste 20 de ani, însă scufundători continuă să-l adune ilegal din adâncurile mării, în special în estul Algeriei.

Algeria, care deţine cea mai mare rezervă de coral roşu din Marea Mediteraneană, a fost primul producător cu 48% din cantitatea pescuită în 1991, potrivit cifrelor Organizaţiei ONU pentru Alimentaţie şi Agricultură (FAO). În Tunisia, coralul de primă calitate este exportat în special spre Europa. Coralul este un tip de nevertebrată marină cu schelet extern, a cărui creştere durează mai mulţi ani şi care poate trăi chiar şi secole. Foarte căutat ca ornament şi bijuterie, corallium rubrum, o specie de coral care este în general roşie, roză sau albă, se distinge prin strălucirea culorii sale şi creşte într-o zonă care se întinde de la Strâmtoarea Gibraltar până în Golful Tunis.

Google News icon  Fiți la curent cu ultimele noutăți. Urmăriți DCNews și pe Google News

WhatsApp
pixel