Tumorile maligne la copii. Dr. Monica Dragomir, la Academia de Sănătate
Data actualizării:
Data publicării:
Autor: DCNews Team
WhatsApp
Tumorile maligne la copii. Dr. Monica Dragomir vine la Academia de Sănătate.    

Dr. Monica Dragomir, șefa Secției de Oncologie pediatrică de la Institutul Oncologic "Prof. dr. Al. Trestioreanu" București este invitatul zilei de la Academia de Sănătate.

"Specialitatea pe care o aveți este una foarte sensibilă, pentru că noțiunea de oncologie implică un anume impact emoțional și la adult, dar cu atât mai mare când vorbim de copii și aici, pe platforma Fundeni cred că există o împărțire a sarcinilor, pentru că dvs. vă ocupați de ceea ce numim tumori solide la copii, în timp de hematologia pediatrică, o subspecializare în sine până la urmă, se ocupă de afecțiunile hematologice maligne.

Aș începe prin a vă întreba, revenind la noțiunea de impact emoțional pe care o implică un cancer la un copil, ce se întâmplă, de ce va copiii cancer la vârste așa fragede, care e incidența cancerului la copii, dacă e în creștere sau în scădere în România și care sunt tendințele actuale din acest punct de vedere", spune acad. prof. dr. Irinel Popescu, realizatorul emisiunii Academia de Sănătate de la DC Medical.

Conf.dr. Monica Dragomir este șeful Secției de Oncologie pediatrică de la Institutul Oncologic "Prof. dr. Al. Trestioreanu" din Capitală, este membru în Comisia de Oncologie a Ministerului Sănătății, secretar general în Liga Română de Cancer și predă la catedra de Oncologie din cadrul Universității de Medicina si Farmacie "Carol Davila" din București.

Emisiunea va fi difuzată luni, 13 martie, ora 11:00, pe Youtube DC Medical și DC News și Facebook DC Medical și DC News.

Google News icon  Fiți la curent cu ultimele noutăți. Urmăriți DCNews și pe Google News

WhatsApp
Iti place noua modalitate de votare pe dcnews.ro?
pixel