Ingrediente
500 ml apă
2 linguri unt
3 ouă
350 g făină
1 lingură amidon
3 linguri griș
ulei pentru prăjit
Pentru sirop
500 g zahăr
500 ml apă
2 linguri zeamă de lămâie
Cum se prepară
Pune apă într-o cratiţă la foc, apoi adaugă untul şi lasă-l să se topească complet. Adaugă făina şi amestecă energic pentru 2-3 minute, până când aluatul devine fin şi nelipicios. Scoate-l din cratiţă şi lasă-l deoparte să se răcească.
În răstimp, pregăteşte siropul: combină apa cu zahărul şi amestecă-le la foc mediu. Când siropul începe să fiarbă, adaugă zeama de lămâie şi stinge focul, potrivit retetepractie.ro.
Când aluatul s-a răcit, pune-l într-un bol de mixer, împreună cu grișul şi amidonul. Bate compoziţia adăugând ouăle pe rând, lăsând amestecul să se omogenizeze după fiecare ou în parte. Când aluatul devine omogen şi lipicios, mută-l într-un poș de ornat cu vârf stea, cât mai mare.
Pune uleiul într-o cratiţă cât mai mare în diametru. Formează tulumba de 3-4 cm lungime, presând poşul şi tăind cu o foarfecă pentru a delimita între fiecare 2. Prăjeşte-le la foc mic şi întoarce-le când se rumenesc. Scoate desertul, scurge-l de uleiul în exces şi mută-le direct în sirop. Lasă-le în sirop pentru 2 minute, apoi aşază-le pe platoul de servire.
Vezi AICI cum se prepară.
Vezi și: Kazandibi, prăjitura turcească demențială. Rețeta de weekend super simplă și de efect
BONUS: Sultan Lokumu, prăjitura turcească fără coacere.
Ingrediente pentru blatul cafeniu:
- 1 l lapte
- 190 g zahăr pudră,
- 160 g faină
- 70 g pudră de cacao
- 1 linguriţă esenţa de vanilie
- 60 g unt
Ingrediente pentru blatul alb:
- 300 ml lapte
- 2 pliculeţe
- spumă pentru deserturi cu gust de frişcă
- 200 g fulgi de cocos.
Prepararea blatului cafeniu
Într-o cratiţă turnaţi 1 litru de lapte, adăugaţi zahărul, pudra de cacao, făina şi amestecaţi bine cu un tel. Puneţi cratiţa la foc mic şi amestecaţi încontinuu, până se îngroaşă. Luaţi de pe foc, adăugaţi 50 g unt, esenţa de vanilie şi amestecaţi.
Ungeţi cu unt o tavă de copt cu dimensiunea (40 x 50 cm), presăraţi cu nucă rasă de cocos şi turnaţi crema de cacao. Nivelaţi bine şi daţi tava la rece pentru 3-4 ore, scrie news-obiectiv.eu.
Prepararea blatului alb:
Într-un bol puneţi praful de spumă pentru deserturi, adăugaţi laptele rece (fiert în prealabil). Bateţi la viteza medie până devine fermă. Repartizaţi crema de lapte peste blatul cafeniu, nivelaţi bine şi daţi. la frigider peste noapte. După ce s-a întărit, tăiaţi prăjitura în 12 bucăţi şi rulaţi atent rulourile.
Fiți la curent cu ultimele noutăți. Urmăriți DCNews și pe Google News
- De ce militarii și oamenii cu handicap nu au primit „pensia” înainte de Paște 2024. Unde s-a produs confuzia
- Motivul pentru care o tânără a refuzat să mai plătească la casele self-pay din supermarket / video
- Adio, mașini în București? Ce spune Nicușor Dan
- "Femeile din România și cele din Italia sunt foarte diferite”. Designerul Giulia Rossignoli dă cărțile pe față: E total invers
- BANCUL ZILEI: Rețeta ciorbei de burtă
- Ieșirea din scenă a lui Klaus Iohannis: pas cu pas, spre scenariul lansat în DCNews în decembrie 2023
- Riscurile la care ne expunem când facem cumpărături de pe Shein și Temu
- Lui Mihai Mărgineanu nu i-a venit să creadă ce a văzut în Vama Veche / foto în articol
- Cum să treci corect pe „sub masă” - Sfântul Epitaf, în Vinerea Mare. Preotul Nicolae Crângașu: Așa se face
- Copiii din București merg degeaba în Herăstrău. Nicușor Dan: Când se va rezolva problema cu locurile de joacă