Tulpina Omicron. Bogdan Chirieac, avertisment: Vom plăti cu alți 20.000 de morți
Data publicării:
Autor: Alexandru Ichim
WhatsApp
Foto: Pixabay
Foto: Pixabay
Analistul politic Bogdan Chirieac trage un semnal de alarmă cu privire la tulpina Omicron și susține că România ar putea ”plăti cu alți 20.000 de morți”.

Bogdan Chirieac, analist politic, s-a aflat marți seara în direct la România TV în emisiunea lui Niels Schnecker, ”Cheia zilei”, unde a vorbit despre noua variantă Omicron care amenință omenirea și provoacă îngrijorări din cauza mutațiilor pe care le are. 

”Noi vom plăti cu alți 20.000 de morți și tulpina Omicron, cum am făcut cu tulpina Delta. Și în Israel sunt două persoane confirmate, iar țara a închis granițele. Străinii nu mai au voie să intre în Israel, iar israelienii care se întorc în țară, indiferent dacă sunt vaccinați sau nu, dar sunt majoritatea vaccinați, intră în carantină. Mai mult, trebuie să ai două teste PCR neapărat la interval de șapte zile. Israelul are două persoane infectate și încă 15 suspecte. Și acolo una dintre persoanele infectate era cu trei doze vaccinată, cetățean sosit din Africa de Sud, a plecat la Eilat cu autobuzul, 400 km și s-a infectat tot autobuzul. Toți vaccinații cu trei doze, deocamdată, au simptome ușoare, ceea ce ne duce cu gândul că cei vaccinați cu trei doze sunt protejați oarecum de tulpina Omicron, dar pot transmite.

Eu cred că spre sfârșitul lunii decembrie în comunitățile nevaccinate din România va fi prăpăd”, a declarat Bogdan Chirieac. 

Tulpina COVID-19 Omicron, mai periculoasă?

Medicul Tudor Ciuhodaru a oferit mai multe detalii despre noua tulpină Omicron, a virusului SARS-CoV-2. Acesta susține că momentan nu se cunosc foarte multe date despre simptome, infecție și dacă vaccinurile sunt eficiente, astfel că măsurile de protecție sunt absolut necesare. 

”Belgia a fost prima țară din Europa care a depistat un astfel de caz. Repet ceea ce a zis ministrul belgian: vreau să repet că este o variantă suspectă, nu știu dacă este periculoasă, deci precauție absolută, fără panică în așteptarea unei analize științifice suplimentare! A spus și OMS că timp de două săptămâni va da date suplimentare apropo de contagiozitate, patogenitate și măsurile de sănătate publică ce vor fi afectate de apariția acestei noi variante”, a declarat Ciuhodaru, pentru B1 TV.

Citește mai multe aici!

Google News icon  Fiți la curent cu ultimele noutăți. Urmăriți DCNews și pe Google News

Acest articol reprezintă o opinie.

WhatsApp
Iti place noua modalitate de votare pe dcnews.ro?
pixel