Tulcea trimite zeci de mii de măşti medicale în orașul Suzhou, China
Data publicării:
Autor: Alexandru Ichim
WhatsApp
Foto: Agerpres
Foto: Agerpres
Peste 35.000 de măști medicale sunt trimise de autoritățile din Tulcea către un oraș din China, afectat de focarul de coronavirus. 

În urma încheierii Acordului de Parteneriat între Consiliul Judeţean Tulcea şi Crucea Roşie Română, Filiala Tulcea, prin care s-au alocat 200.000 lei din bugetul Judeţului Tulcea, s-a reuşit achiziţionarea a peste 35.000 de măşti medicale, destinate protecţiei împotriva infecţiei cu coranavirus pentru populaţia din Suzhou, China, anunță Consiliul Județean Tulcea. 

Activitatea economică şi administrativă, paralizată din cauza virusului

Parteneriatul a fost aprobat prin Hotărâre de Consiliul Judeţean, după ce Municipalitatea Suzhou, cu care Judeţul Tulcea are o relaţie de înfrăţire de mai bine de două decenii, a comunicat faptul că activitatea economică şi administrativă a fost paralizată din cauza apariţiei cazurilor de infectare cu coronavirus, iar la nivel local este o adevărată penurie de măşti medicale.

"Deşi Tulcea şi Suzhou sunt separate de o distanţă considerabilă, suntem alături de fraţii noştri chinezi şi ne exprimăm speranţa că municipalitatea soră va fi cât mai puţin afectată de problema medicală cu care se confruntă Republica Populară Chineză", a declarat preşedintele Consiliului Judeţean Tulcea, Horia Teodorescu.

Google News icon  Fiți la curent cu ultimele noutăți. Urmăriți DCNews și pe Google News

WhatsApp
Iti place noua modalitate de votare pe dcnews.ro?
pixel