Tulcea: Direcţia de Sănătate Publică a primit o nouă tranşă de vaccinuri gratuite pentru populaţie
Direcţia de Sănătate Publică (DSP) Tulcea a primit miercuri după-amiază o tranşă de 6.860 de doze de vaccin antigripal care va fi distribuită, începând de joi, medicilor de familie din judeţ pentru imunizarea gratuită a populaţiei încadrată în grupele de risc.
DSP Tulcea a mai primit până acum din partea ministerului de resort alte două tranşe de vaccin de aproape 7.500 de doze din care au fost efectuate 6.256, diferenţa fiind în stocurile medicilor de familie şi în cele al instituţiei, scrie Agerpres.
"Începând de joi va fi distribuită şi cea de-a treia tranşă care este destul de consistentă, astfel încât cei care sunt restanţieri să poată fi vaccinaţi antigripal", a declarat, pentru Agerpres, directoarea DSP, Mihaela Nicolau.
Judeţul Tulcea a solicitat în acest an 28.994 de doze de vaccin antigripal, iar repartiţia anunţată de Ministerul Sănătăţii este de 20.580 de doze, cu 6.400 de doze mai multe decât anul trecut.
Preşedinta asociaţiei Grupul medicilor de familie din Tulcea, Monica Ifrim Catrinescu, a afirmat că pentru pacienţii cabinetului propriu a solicitat 290 de doze, dar până acum a primit 56 de doze de vaccin.
"Am vaccinat pe bandă rulantă, am terminat dozele şi aşteptăm o nouă tranşă de vaccinuri. Având în vedere că toţi cei 290 de pacienţi trebuie să beneficieze, noi am încercat să-i anunţăm pe toţi că avem vaccinuri gripale, iar cum au venit la cabinet şi au fost apţi de vaccin, pacienţii au fost imunizaţi", a precizat preşedinta Grupului medicilor de familie din Tulcea, Monica Ifrim Catrinescu.
DSP a început monitorizarea cazurilor de gripă din judeţ, dar până în prezent nu a fost înregistrată nicio suspiciune de gripă.
Potrivit conducerii DSP, în ultima săptămână de monitorizare, medicii au înregistrat 497 de infecţii acute ale căilor respiratorii şi 46 de pneumonii.
Vaccinurile antigripale gratuite acordate de Ministerul Sănătăţii sunt destinate categoriilor de persoane cu gradul cel mai mare de expunere la virusul gripal, printre care personalul medical, persoanele care suferă de boli cronice, cardiace, respiratorii şi de diabet zaharat, gravidele, persoanele cu vârste mai mari de 65 de ani şi cele instituţionalizate.
Fiți la curent cu ultimele noutăți. Urmăriți DCNews și pe Google News