Tulcea: Câştigătoarea unui premiu la Olimpiada internaţională de franceză va evalua eseurile 'Prefect pentru o zi'
Data publicării:
Autor: DCNews Team
WhatsApp
Teodora Lovin, eleva Colegiului dobrogean 'Spiru Haret' din municipiul Tulcea care a obţinut premiul al II-lea la proba orală a Olimpiadei internaţionale de limba franceză desfăşurată anul acesta în Republica Moldova, va fi în comisia de examinare a concursului 'Prefect pentru o zi', a anunţat joi Prefectura judeţului Tulcea.

Pe baza unui eseu, Teodora a câştigat anul trecut premiul I al concursului 'Prefect pentru o zi' şi a muncit timp de o zi lângă prefectul Lucian Furdui. 'Evenimentul de anul trecut a fost unul reuşit şi sperăm să-l repetăm anul acesta cu ajutorul Teodorei. Ne adresăm copiilor care au posibilitatea să vadă şi să aibă tangenţă cu ce facem noi', a declarat prefectul Furdui.

La rândul ei, Teodora Lovin a acceptat să facă parte din comisia care va evalua lucrările participanţilor la concursul 'Prefect pentru o zi'. 'Am asistat la ce se petrece aici, am văzut mecanismele şi îndatoririle prefectului. Orice faci e dificil dacă-l faci cum trebuie. Atmosfera formală mă atrage cel mai mult. Să stai la un birou şi să ştii că poţi să controlezi lucrurile mi se pare foarte interesant', a afirmat, pentru AGERPRES, Teodora Lovin.

Concursul 'Prefect pentru o zi' este organizat de Prefectura judeţului Tulcea în parteneriat cu Inspectoratul Şcolar Judeţean (ISJ). 'Prin asemenea activităţi, tinerii pot conştientiza rolul unei instituţii publice în viaţa unei comunităţi, pot înţelege ce comportamente trebuie să aibă un cetăţean, care pot fi nevoile unei instituţii, care este maniera în care se pot dezbate probleme. Dincolo de această conştientizare, tinerii se pot implica în viitor în rezolvarea problemelor comunităţii', a afirmat inspectorul general al ISJ, Lucica Popişcă. Detaliile ediţiei din acest an a concursului 'Prefect pentru o zi' vor fi făcute publice săptămâna viitoare, informează Agerpres. 

Google News icon  Fiți la curent cu ultimele noutăți. Urmăriți DCNews și pe Google News

WhatsApp
Iti place noua modalitate de votare pe dcnews.ro?
pixel