Data actualizării:
Data publicării:

În liceu, Alexandra a botezat copilul unei colege și a adăpostit în propria casă pe tânăra mămică și pe pruncul ei

Autor: Ioan-Radu Gava | Categorie: Stiri
WhatsApp
Foto: Facebook Alexandra Ivanov
Foto: Facebook Alexandra Ivanov
Alexandra Ivanov, tânăra care a murit în Maternitatea din Botoșani, a botezat copilul unei colege atunci când se afla la liceu.

Alexandra Ivanov, tânăra mămică din Botoșani care a murit în chinuri groaznice la Maternitate, după ce timp de 7 ore niciun medic nu a venit să o vadă, a botezat, atunci când era la liceu, copilul unei colege. În plus, Alexandra a adăpostit în propria casă pe mămica adolescentă și pe pruncul ei. Despre acest lucru au vorbit prietenii familiei.

„Când Alexandra era elevă de liceu, una dintre colegele sale a dat naștere unui copil. Alexandra a botezat copilul, iar părinții ei au avut grijă atât de mămică, cât și de copil, oferindu-le casa în care au locuit împreună. Mulți ani au locuit cu toții: părinții Alexandrei, Alexandra, mămica și copilul aduși din centrul maternal, într-o căsuță modestă, dar în care domnea dragostea și fericirea“, au povestit prietenii familiei, conform stiri.botosani.ro.

Pe lângă acest caz, tot mai mulți oameni vorbesc despre bunătatea, generozitatea și blândețea Alexandrei. Tânăra se jertfea mereu pentru cei din jurul ei. 

În urmă cu o săptămână, Alexandra și-a dat ultima suflare pe patul de spital, după ce o noapte în treacă a trimis în disperare mesaje medicilor, prin care cerea să fie ajutată. Ultimul mesaj pe care tânăra l-a dat a fost mamei sale, cu doar câteva minute înainte să moară. „Nu am aer!“, i-a scris Alexandra mamei sale în jurul orei 7 dimineața.

CITEȘTE ȘI        -      Medic, după moartea Alexandrei: Trebuie să plătești despăgubiri uriașe și să fii dat afară din breaslă. Orice altceva este ofensator

Este a șaptea seară de proteste, iar acestea nu par să se diminueze, dimpotrivă, se extind în toată țara. Asociația Mame pentru Mame, protestează duminică, 27 august, începând cu ora 17.00, în Piața Victoriei, cu participarea membrilor familiei Alexandrei. 

„Prin protestul nostru dorim să comunicăm Guvernului României și Ministerului Sănătății că violența obstetricală și neglijența criminală cu care sunt întâmpinate femeile, în prea multe din cabinetele, spitalele și maternitățile României, sunt intolerabile.

Protestăm pentru Alexandra și pentru toate femeile care care merg la medic să fie îngrijite, dar sfârșesc prin a naște pe trotuar în fața spitalului tratate, care caută să fie salvate și sfârșesc prin a fi ignorate și mor, batjocorite și chinuite, sacrificate pe altarul procedurilor strâmbe sau de lipsa protocoalelor. Femeile, gravidele și mamele României au nevoie de noi toți că să le protejăm de putregaiul cronic din spitale și maternități.

Avem solicitări clare, cu subiect și predicat, modelate după exemple de bune practici dovedite. Cerem imperativ ca politicienii din România să impună schimbările necesare de sistem, să nu mai interfereze cu sistemul sanitar și să lase profesioniștii care au compasul moral intact să își facă treaba“, a transmis Asociația Mame pentru Mame.

CITEȘTE ȘI        -        Medicul Carmen Zaboloteanu, care le-a spus protestatarilor că „țipă ca niște animale“, transmite un nou mesaj: Am primit amenințări cu moartea!

Google News icon  Fiți la curent cu ultimele noutăți. Urmăriți DCNews și pe Google News

WhatsApp
pixel