TULBURĂTOR. Ce i-ar fi spus copilul de opt ani tatălui, înainte de a fi ucis. Psiholog: E POSIBIL!
Data actualizării:
Data publicării:
Autor: Andrada Oana
WhatsApp
Foto ilustrativ
Foto ilustrativ
Ies la iveală noi detalii halucinante din cazul copilului de opt ani ucis de tată, în Cluj, după primele declarații oficiale ale bărbatului. 

T. G., în vârstă de 46 de ani, le-a spus poliţiştilor că şi-a ucis fiul de opt ani pentru că acesta i-ar fi cerut-o, amenințând că, dacă nu o face el, se va sinucide.

Primele declarații oficiale ale clujeanului care și-a înjunghiat mortal copilul și i-a ținut cadavrul în mașină preț de două zile arată că „fiul i-ar fi cerut să îl ucidă pentru că nu voia să stea cu mama şi i-ar fi zis că, dacă nu îl omoară el (n. red. - tatăl) o să se sinucidă”, conform unor surse din anchetă citate de Adevărul.

În prezent, T. G. se află în arest preventiv pentru 30 de zile.

Psiholog criminalist: E posibil 

Psihologul criminalist Gabriela Groza crede că declaraţia criminalului „poate să fie reală: E posibil să fi spus asta la furie copilul. Dar aici e posibil ca agresorul însuşi să instige victima pe parcursul mai multor conversaţii. I-ar fi putut explica că pot fi împreună după moarte sau că unica soluţie de ieşire din impas ar fi moarte. În orice caz, faptul că i-ar fi cerut asta nu justifica faptă de omor. Nici din punct de vedere juridic şi nici psihologic, nicio persoană sănătoasă psihologic nu-şi omoară cipilul dacă acesta îi cere”.   

„E posibil ca acesta să fi crezut că moartea este singura soluţie de a ieşi din impas. Nu cred că profilul criminalului se potriveşte cu cel al unui agresor cu antecedente de violenţa domestică. Şi agresorul poate fi extrem de şocat, să fie într-o stare în care nu percepe realitatea aşa cum este”, a mai explicat psihologul, conform aceleași surse. 

Google News icon  Fiți la curent cu ultimele noutăți. Urmăriți DCNews și pe Google News

WhatsApp
Iti place noua modalitate de votare pe dcnews.ro?
pixel