Tudose: O veste bună. România, funcția de vicepreședinte
Data publicării:
Autor: Darius Muresan
WhatsApp
Premierul Mihai Tudose a anunţat în deschiderea şedinţei de Guvern, că România a preluat funcţia de vicepreşedinte la Organizaţia Mondială a Turismului. 

”A doua veste bună în timp real. De astăzi, România deţine funcţia de vicepreşedinte la Organizaţia Mondială a Turismului. Felicitări domnului ministru Dobre care este acolo şi a reuşit această performanţă", a anunţat premierul la începutul şedinţei de Guvern. 

România a devenit membru în Consiliul Executiv al Organizaţiei Mondiale a Turismului (OMT), alături de Lituania, Grecia, Rusia şi Azerbaidjan, a anunţat, luni, Ministerul Turismului (MT). 

Potrivit Agerpres, în cadrul Comisiei Regionale pentru Europa au candidat mai multe ţări pentru cinci poziţii în cadrul Consiliului Executiv, iar România a obţinut 22 de voturi în favoarea sa, mai mult de jumătate din numărul de voturi exprimate. Celelalte ţări care au obţinut un loc în organismul de conducere al OMT sunt: Lituania (27 de voturi), Grecia (25), Rusia (22) şi Azerbaidjan (20). 

Candidatura României a fost susţinută de către o delegaţie condusă de ministrul Turismului, Mircea Dobre, la Chengdu (China), în cadrul lucrărilor celei de-a 22-a ediţii a Adunării Generale a Organizaţiei Mondiale a Turismului. 

[citeste si]

Google News icon  Fiți la curent cu ultimele noutăți. Urmăriți DCNews și pe Google News

WhatsApp
Iti place noua modalitate de votare pe dcnews.ro?
pixel