Tudose, întâmplare care l-a șocat cu diaspora. ”Mi-am rupt mâna! / Îi dau numele!”
Data actualizării:
Data publicării:
Autor: Rodica Mitu
WhatsApp
Mihai Tudose FOTO AGERPRES
Mihai Tudose FOTO AGERPRES
Mihai Tudose a dezvăluit două întâmplări legate de români din Diaspora.

Iată ce a declarat Mihai Tudose în cadrul interviului acordat luni DCNEWS:

„Spun câteva lucruri care pe mine m-au șocat la modul pozitiv. Am intrat în contact cu Diaspora. Am fost privit cu foarte multă prietenie. Cu poze, selfie-uri, invitat la masă, stat de vorbă, cu de toate.

Vă dau două exemple extraordinare. Eram într-o parcare la Luxemburg. Beam o cafea, într-o parcare mai necăjită. A oprit lângă mine un român cu o dubiță cu numere de România să mă întrebe dacă am pățit ceva și dacă am nevoie de ceva. Un domn de pe Valea Oltului, care făcea transport între Belgia și Franța. Român!

Un alt exemplu: acum două luni, am pățit un incident, mi-am rupt o mână. Acccident casnic: m-am împiedicat. Evident că nu a trecut, s-a umflat, am chemat un taxi și m-am dus la spital, în Bruxelles, seara. În zece minute, aveam radiografie și de toate. A venit un medic român. Îi dau și numele, sper să nu se supere pe mine că îl fac public: Bogdan Nedelea, medic la un spital din Bruxelles. A venit să vadă despre ce era vorba, fiind anunțat de la recepție că e un român venit la urgență. El nu era ortoped. Atunci m-a văzut. A fost foarte drăguț, gest extraordinar de simpatie: un român care a venit să ajute un alt român. Cam asta e cu românii de acolo. Nu se mai întoarce. Soția e tot medic. Doi copii. S-au așezat”, a povestit Mihai Tudose la DCNews.

Google News icon  Fiți la curent cu ultimele noutăți. Urmăriți DCNews și pe Google News

WhatsApp
Iti place noua modalitate de votare pe dcnews.ro?
pixel