Tudose: Execuția bugetară nu este bună: Blocaj IMENS
Data actualizării:
Data publicării:
Autor: Bogdan Bolojan
WhatsApp
 Premierul Mihai Tudose a declarat, marţi, că execuţia bugetară pe primele şase luni ale anului "nu este foarte bună", adăugând că a fost "un blocaj imens". 

"Nu foarte bună. Nu foarte bună. A fost un blocaj imens", a afirmat Tudose, întrebat cum arată execuţia bugetară la şase luni. 

Întrebat care este nivelul deficitului bugetar, premierul a spus: "Nu vreţi să vorbim mai târziu un pic... Să vi-l spun eu întâi. Lăsaţi-l pe ministrul de Finanţe". 

Premierul Mihai Tudose a participat, marţi, la Teatrul Naţional din Bucureşti la lansarea unui proiect al unei firme private. 

Totodată, premierul a declarat că peste o lună va fi făcută o evaluare a activităţii noii conduceri a Agenţiei Naţionale de Administrare Fiscală (ANAF). Printre alte anunțuri importante s-a numărat și renunțarea la taxa de solidaritate dar și păstrarea taxelor CAS și CASS în forma actuală. 

"Nu ştiu de unde tot scoateţi lucrul acesta. Spuneţi-mi şi mie cine v-a spus dumneavoastră că cele două (CAS şi CASS - n.r.) ... Nu, ele vor rămâne pe modelul actual. Toate taxele de genul acesta, CAS, CASS, vor fi plătite de angajator, fiindcă astfel riscăm", a afirmat Tudose, întrebat despre posibila trecere a plăţii CAS şi CASS din sarcina angajatorului în cea a angajatului. 

[citeste si]

Google News icon  Fiți la curent cu ultimele noutăți. Urmăriți DCNews și pe Google News

WhatsApp
Iti place noua modalitate de votare pe dcnews.ro?
pixel