Tudorel Toader cere REVOCAREA Laurei Codruța Kovesi
Data actualizării:
Data publicării:
Autor: DCNews Team
WhatsApp
Tudorel Toader a cerut revocarea Laurei Codruța Kovesi.

Ministrul Justiției a anunțat joi că va trimite raportul pe care l-a realizat despre șefa DNA, însoțit de propunerea de revocare, către secția de procurori a CSM și către președintele Romaniei. Reamintim că decizia finală privind revocarea șefei DNA este a președintelui Klaus Iohannis, după ce acesta primește avizul consultativ al CSM.

"Declanșez procedura de revocare din funcție a procurorul șef al DNA. Am prezentat raportul, am formulat propunere. Voi avea o conferință de presă și vă voi explica", a spus Tudorel Toader.

[citeste si]

Ministrul Justiţiei, Tudorel Toader, a declarat joi că procurorul Mircea Negulescu a fost lăudat în loc să se facă modificări dacă "presupusele abuzuri" pe care acesta le-ar fi făcut sunt adevărate. "Spaţiul public a fost şi este plin de presupuse abuzuri ale procurorului Negulescu. El a fost lăudat, apreciat (...) în loc să fie luate măsuri de verificare dacă e sau nu adevărat", a spus Toader.

Situație fără precedent

"În primul rând, am reţinut o situaţie fără precedent în cadrul raporturilor dintre autorităţile publice din România. Repet, o situaţie fără precedent a raporturilor dintre autorităţile publice. Într-un singur an de zile, în 2017, au fost înregistrate trei conflicte juridice de natură constituţională, conflicte în cadrul cărora Direcţia Naţională Anticorupţie, prin conducerea acesteia, a fost chemată în faţa instanţei de contencios constituţional. Trei conflicte juridice de natură constituţională, în care Curtea Constituţională a circumstanţiat în mod ferm competenţa Direcţiei Naţionale Anticorupţie, în două dintre acestea sancţionând comportamentul lipsit de loialitate, comportamentul neconstituţional din partea procurorului şef al Direcţiei Naţionale Anticorupţie", a spus Toader. Ministrul Justiţiei a mai spus că, în mai puţin de jumătate de an, DNA a fost chemată de Curtea Constituţională pentru încă două conflicte de natură constituţională. 

Google News icon  Fiți la curent cu ultimele noutăți. Urmăriți DCNews și pe Google News

WhatsApp
Iti place noua modalitate de votare pe dcnews.ro?
pixel