Tudorel Toader, replică pentru Siegfried Mureșan. Se războiesc pe OUG 13
Autor: Mihai Ciobanu | Publicat pe: 18 ian, 17:04
WhatsApp
Tudorel Toader
Schimb de replici între cei doi pe reţelele sociale.

Siegfried Mureșan a făcut referire la Tudorel Toader într-un mesaj despre Roberta Metsola, noua președintă a Parlamentului European.

"Roberta Metsola, candidata noastră, a Grupului PPE, tocmai a fost aleasă președintă a Parlamentului European încă din primul tur, cu o largă majoritate: 458 voturi. ️ Votul de astăzi este o veste foarte bună pentru Europa și pentru România. Roberta cunoaște foarte bine situația din România, este o prietenă a românilor și o apărătoare a statului de drept din țara noastră.

Roberta a fost alături de noi de fiecare dată când am ieșit în stradă pentru apărarea statului de drept: la protestele împotriva Ordonanței 13 de la începutul anului 2017, la protestele din 2018 împotriva modificărilor aduse Codului Penal care afectau grav independența justiției.

La dezbaterile privind justiția și statul de drept din România pe care le-am avut în Parlamentul European, Roberta a fost de partea sutelor de mii de oameni care au ieșit în stradă și a cerut ferm Guvernului PSD de atunci să înceteze atacurile la statul de drept.

G Ad:

'România este Europa și Europa este România. Corupția este antiteza Uniunii Europene', declara Roberta în Comisia pentru libertăți civile, justiție și afaceri interne în fața ministrului Justiției de atunci, Tudorel Toader.

Alegerea Robertei Metsola ca președintă a Parlamentului European este o garanție că Parlamentul va continua lupta pentru apărarea statului de drept și a justiției peste tot în Uniunea Europeană.Sunt convins că va reprezenta cu demnitate și determinare Parlamentul și că va fi în continuare o prietenă a României.",  a spus Siegfried Mureșan într-o postare pe Facebook.

Replica lui Tudorel Toader nu a întârziat să apară

La scurt timp a venit şi o replică din partea lui Tudorel Toader. 

"Siegfried Mureșan ori nu știe ce vorbește, ori vorbește să se afle în treabă! OUG 13 a fost adoptată în ianuarie 2017, iar eu am devenit ministru al justiției pe 23 februarie.

Codul penal a fost modificat prin lege, de către Parlament, nu de către Guvern!", a transmis Tudorel Toader, tot pe Facebook.

Google News icon  Fiți la curent cu ultimele noutăți. Urmăriți DCNews și pe Google News

WhatsApp
Iti place noua modalitate de votare pe dcnews.ro?
Crossuri parteneri
DCBusiness.ro
DCBusiness.ro
DCMedical.ro
DCMedical.ro
StiriDiaspora.ro
StiriDiaspora.ro
DefenseRomania.ro
DefenseRomania.ro
Spectacola.ro
Spectacola.ro
Astrosens.ro
Astrosens.ro