Tudorel Butoi, despre cazul mezzosopranei Maria Macsim Nicoară: IML poate să ne scoată din situaţia suspectului rezonabil
Data actualizării:
Data publicării:
Autor: Florentina Constantin
WhatsApp
Sursa foto: Facebook Maria Macsim Nicoara
Sursa foto: Facebook Maria Macsim Nicoara
Tudorel Butoi a comentat cazul morții mezzosopranei Maria Macsim Nicoară.

Mezzosoprana Maria Macsim Nicoară a murit în luna decembrie, după ce a stat în comă o perioadă lungă de timp. În luna mai a anului 2020, artista ar fi căzut pe scările din locuința sa. La cinci luni de la moartea sa, a fost făcută publică discuția dintre soacra ei și operatorul 112, dar și discuția dintre ea și poliție.

"De fiecare dată când am avut întâmplări de genul ăsta, între două persoane - acolo sunt soţul și defuncta - lucrurile nu au fost clarificate decât de Institutul de Medicină Legală. Când trimitem situaţii de genul acesta la IML, păi acolo întâlniţi medici şi specialişti care au văzut zeci de împingeri de pe scări şi zeci de căderi de pe scări. Oamenii ăia ştiu ce se întâmplă într-un traumatism prin împingere, care este aspectul leziunilor, care este profunzimea lor, care sunt zonele expuse şi ce înseamnă să precipiţi un organism pe scările acelea.

De aceea, IML poate să ne scoată din situaţia suspectului rezonabil şi să ne împingă către un posibil făptuitor. Până atunci, gestionăm un conflict vechi, care mocneşte în tentativa soţului de a-şi găsi o altă relaţie, o femeie cu care să facă copii şi fragilitatea acestei mezzosoprane.  De regulă, de la gând, de la intenţie se trece la exprimarea gândului şi punerea în fapt a gândului", a spus Tudorel Butoi, în emisiunea Sinteza Zilei, de la Antena 3. 

Ce a discutat soacra mezzosopranei cu operatorul de la 112 si cel de la Poliție

Soacra artistei în vârstă de 41 de ani este cea care a sunat la 112 și a vorbit cu poliția. Soțul mezzosopranei a declarat faptul că a găsit-o pe scări, însă ambulanța a fost anunțată abia după 8 ore de la producerea presupusului accident în casă. Seara, în jurul orei 23:00, pianistul a găsit-o pe Maria Macsim Nicoară pe jos, a ridicat-o și a așezat-o în pat. Apoi, soacra ei a sunat dimineață la 112, arată antena3.ro.

Soacra: Am o urgență. Nora mea a căzut pe scări.

Operator: Când a căzut?

Soacra: Azi-noapte, azi-noapte. Eu am venit acum... S-a lovit la tâmplă, nu reacționează. Vă rog, am nevoie de o salvare de la Neurochirurgie.

Soacra: Este somnolentă. Nu răspunde la stimuli.(…) A vărsat, e cu băiatul meu… Trebuia să mă cheme azi-noapte. A căzut pe scara interioară de la etaj, la parter. Și are cred că un traumatism la tâmpla stângă, pometele stâng umflat, dar nu reacționează.

Operator: Dar când a căzut? 12 ore?

Soacra: E inconștientă, doamnă. Cred că e comatoasă.

Operator: Vorbiți, vă rog, și la Poliție.

Soacra: Ce să vorbim la Poliție?!

Operator: Vorbiți pentru că e un accident casnic, trebuie să vorbiți la Poliție.

Apoi, a urmat discuția cu poliția.

Operator Poliție: Cum a căzut? A împins-o cineva?

Soacra: Nu, nu, nu. Ea dormea în dormitor și a căzut pe scări. A coborât pe scări cu farfuria și a alunecat și a căzut.

Operator Poliție: În timpul nopții? N-a bătut-o soțul ei?

Soacra: Nu, nu… Primul lucru ăsta… Dar nici nu se pune problema…

Google News icon  Fiți la curent cu ultimele noutăți. Urmăriți DCNews și pe Google News

WhatsApp
Iti place noua modalitate de votare pe dcnews.ro?
pixel