Tudor Simion vine cu soluția VIAROM pentru problema standardelor în construcții
Data publicării:
Autor: Andrada Oana
WhatsApp
Tudor Simion (VIAROM), la DCNewsTV
Tudor Simion (VIAROM), la DCNewsTV
Directorul tehnic Viarom, Tudor Simion, a adus în atenție la dezbaterea online-Upgrade Romania: Investițiile, „colacul de salvare” al economiei?, organizată de DC Media Group, problema standardelor în construcții. 

Directorul tehnic Viarom, Tudor Simion, a vorbit la dezbaterea online-Upgrade Romania: Investițiile, „colacul de salvare” al economiei?, organizată de DC Media Group despre problema standardelor în construcții și despre inovațiile din domeniu.

Referitor la standardele și normativele aplicabile în domeniul construcțiilor, Tudor Simion a declarat că „există o lipsă de coerență între standardele românești, multe dintre acestea fiind elaborate înainte de anii 90, și standardele europene aplicabile în România, ca urmare a aderării țării noastre la Uniunea Europeană.”

„Sunt standarde încă în vigoare care nu au fost revizuite și care fac referire la metode de încercare depășite, la produse și tehnologii care nu mai sunt de actualitate sau care intră în contradicție cu cerințele standardelor europene. Există și standarde românești identice cu standardele europene, care prezintă informații contradictorii față de normativele în vigoare emise de compania națională.”, a precizat directorul tehnic Viarom.

De asemenea, Tudor Simion a subliniat că „există pe o de parte, o lipsă de viziune în acest proces, dar și o lipsă de abilități din partea instituțiilor implicate de a comunica corespunzător pentru a ajunge la un punct comun.”

„Standardele pe care le utilizăm noi în domeniul construcțiilor trebuie să fie cât mai simple și concise, astfel încât toți factorii implicați să nu aibă dificultăți în a le pune în aplicare și să existe o conformare cât mai bună în domeniu.”, a mai spus el. 

Soluția VIAROM pentru problema standardelor în construcții 

Drept exemplu, directorul tehnic Viarom Tudor Simion a spus că „foarte multe standarde în domeniul construcțiilor sunt în limba engleză, ceea ce face destul de dificilă utilizarea acestora.”

VIAROM are însă și o soluție care ar putea fi pusă în practică. „Sunt necesare constituirea unor grupuri de lucru cu toți factorii implicați în domeniu.” „Atragerea de cunoștințe, puneri în practici și procedee noi din țări precum Franța și Germania, de unde am importat foarte multe informații. Cunoștințele atrase trebuie particularizare pe condițiile din România.”, a adăugat Tudor Simion.

„Standardizarea tehnicilor de construcție trebuie să fie cât mai puternică pentru a scădea cât mai mult costurile de realizare.”, a mai declarat directorul tehnic Viarom. 

În ceea ce privește invocația, Tudor Simion a afirmat că „trebuie să se pună un accent cât mai mare pe partea de cercetare în domeniu, astfel încât companiile să fie încurajate să investească în cercetare.”

Urmărește dezbaterea online Upgrade România

DC Media Group, trust media din care fac parte DCNewsTV, DCNews, DCMedical, DCBusiness, StiriDiaspora.ro, Spectacola.ro şi DefenseRomania.ro, organizează în data de 09.04.2021, în intervalul orar 11:00-14:00 dezbaterea online: Upgrade Romania: Investițiile, „colacul de salvare” al economiei?

Google News icon  Fiți la curent cu ultimele noutăți. Urmăriți DCNews și pe Google News

WhatsApp
Iti place noua modalitate de votare pe dcnews.ro?
pixel