Data publicării:
Tudor Ionescu: "Am fost salvat de la amendă de o OUG!". Capcana în care poate cădea oricine
Tudor Ionescu, consilier general al Primăriei București, a trecut printr-o situație în care pot ajunge majoritatea românilor care au câini dacă nu cunosc legislația în detaliu.
"Tocmai am fost "salvat" de la amendă de o OUG !
Cu Skip la plimbare pe Bulevardul Unirii ca-n fiecare dimineață... un domn și o doamnă îmbrăcați în negru "mă iau în vizor" și se apropie de mine. Se legitimează... Politia Locala Sector3 în civil. Mă legitimează și pe mine și mă întreabă politicos dacă am saci pentru a strânge după cățel. Le arăt că am un saculeț (distribuitorul de saci de la colțul străzii este gol de când a fost montat). Mă roagă să nu-l mai las pe Skip pe iarbă. Aici am o problemă pentru că nu există niciun spațiu delimitat pentru câini pe tot Bulevardul Unirii.
[citeste si]
Agenții îmi spun că pot fi înțelegători cu partea cu iarba dar nu pot fi cu faptul că Skip nu are botniță și trebuie să mă sancționeze contravențional. Hopa! Avem o "mică" problemă. Le deschid Ordonața de Urgență nr. 55 din 2002 prinvind regimul de deținere al câinilor periculoși sau agresivi (că tot o învățasem pentru un examen chinologic în weekend) și le arăt că Skip nu face parte nici din categoria I (PitBull, Boerbull, Bandog) nici din categoria II (Staffordhire Bull Terrier, American Staffordshire Terrier, Tosa, Rottweiller, Dog Argentinian, Mastina Napolitano, Fila Brazileiro, Mastiff, Ciobănesc Caucazian, Cane Corso). Le demonstrez și cu o poză a carnetului de sănătate (nu umblu cu el după mine, recunosc, dar am poze pe telefon) că Skip este boxer.
Începe o conversație scurtă despre problemele cu care sunt confruntați ei, ceea ce mă interesează direct și îmi recunosc că ei nu cunosc decât Pit Bull, Rotweiller și Dog Argentinian din toate rasele enumerate. Le spun de Strategia pentru Protecția și Bunăstarea Animalelor și îmi spun că ar fi foarte necesară pentru educație mai ales.
Concluzii:
- nivelul de educație trebuie crescut atât la nivelul cetățenilor (legi de respectat) cât și la nivelul autorităților;
- infrastructura pentru animale trebuie dezvoltată (dog park, dispensere de saci cu saci, etc.);
- PolitiaAnimalelor este necesară prin nivelul de specializare pe care l-ar avea (plus o pregătire de bază pentru toți agenții);
- Strategia pentru Protecția și Bunăstarea Animalelor este utilă, iar implementarea ei ne va permite să avem un trai mai armonios, atât între cetățeni cât și cu animalele.
- cu respect și comunicare rezolvăm orice diferend pe care l-am avea", a anunțat Tudor Ionescu.
Contactat de DC News pentru a spune ce pot face oamenii care sunt opriți de polițiști, dar nu cunosc legea, acesta ne-a spus: "Necunoașterea legii nu exonerează pe nimeni de la nerespectarea ei".
Tudor Ionescu ne-a mai zis că nu este prima dată când se confruntă cu o situație similară: "Nu este prima dată. Mi s-a mai întâmplat de trei ori în cinci ani".
Fiți la curent cu ultimele noutăți. Urmăriți DCNews și pe Google News