Tu știi să folosești masca medicală pentru gripă sau Coronavirus? Așa se poartă CORECT
Data actualizării:
Data publicării:
Autor: Giorgiana Croitoru
WhatsApp
Foto: realitatea.net
Foto: realitatea.net
Numărul bolnavilor de gripă și isteria epidemiei de Coronavirus crește din ce în ce mai mult în această perioadă și puțini oameni știu cum trebui să se protejeze. Tu știi să folosești masca medicală? Iată cele mai importante și adevărate sfaturi.

Odată cu declanșarea epidemiei de gripă și a posibilei apariții a Coronavirusului, măștile medicale devin sau ar trebui să devină un accesoriu necesar, în special în spațiile aglomerate. 

Cum se poartă corect masca

Masca medicală se pune cu partea colorată în exterior, cu banda specială pentru nas logic în zona nasului cu apăsare fermă, cu bărbia, gura și nasul acoperite, cu părțile laterale ale măștii cât mai bine lipite de obraji.

În plus, masca medicinală se poartă doar o singură dată și se aruncă în momentul în care devine umedă.

"Nu se poartă diferit! Nu procedați ca în sfaturile livrate pe internet de persoane neavizate care spun că trebuie să fie cu albul în interior când ești sănătos și cu albul în exterior când ești bolnav", atenționează mai mulți medici în mediul online. 

Citește și: Test rapid pentru GRIPĂ. Rafila: "Nu folosește la nimic". ATENȚIE "Risc crescut de îmbolnăvire la camerele de gardă"

Google News icon  Fiți la curent cu ultimele noutăți. Urmăriți DCNews și pe Google News

WhatsApp
Iti place noua modalitate de votare pe dcnews.ro?
pixel