Data actualizării:
Data publicării:

Tsitsipas, abandon la Torino. Rune bifează prima victorie la Turneul Campionilor

Autor: Sonia Baciu | Categorie: Sport
WhatsApp
FOTO: captura video @ Eurosport
FOTO: captura video @ Eurosport
Stefanos Tsitsipas a abandonat Turneul Campionilor, iar danezul Rune a bifat prima sa victorie din competiția desfășurată la Torino.

Holger Rune (Danemarca, locul 8 ATP), l-a învins pe grecul Stefanos Tsitsipas (6 ATP), care a abandonat după numai trei ghemuri disputate, marţi, într-un meci din Grupa Verde a Turneului Campionilor, ce se desfăşoară în oraşul italian Torino.

Astfel, danezul în vârstă de 20 de ani a obţinut prima sa victorie în această competiţie, la care participă în premieră. Rune conducea cu 2-1 când Tsitsipas a renunţat după doar 17 minute petrecute pe teren. Grecul, care avea probleme fizice şi se deplasa cu greutate, a chemat medicul înainte de a lua această decizie, scrie Agerpres.

De altfel, discuții legate de problemele fizice ale lui Tsitsipas au fost vehiculate și zilele trecute, când a fost chemat de urgență polonezul Hubert Hurkacz, rezervă al Turneului Campionilor. Hurkacz este introdus deja în Grupa Verde și va juca, joi, împotriva lui Novak Djokovic (liderul mondial).

Duminică, la debutul său la Turneul Campionilor, Rune a cedat în faţa liderului mondial, sârbul Novak Djokovic, care s-a impus cu 7-6 (7/4), 6-7 (1/7), 6-3. Tot duminică, în primul meci din Grupa Verde, italianul Jannik Sinner (4 ATP) l-a întrecut pe Tsitsipas cu 6-4, 6-4.
Câştigătorul meciului de marţi dintre Djokovic şi Sinner va obţine calificarea în semifinală.

Medvedev și Zverev, câte o victorie în Grupa Roșie

În Grupa Roșie, Daniil Medvedev și Alexander Zverev au înregistrat câte o victorie.

Carlos Alcaraz (locul 2 ATP) a ratat Turneul Campionilor 2022 din cauza unei accidentări, iar la ediția din acest sezon, ibericul pare departe de cea mai bună formă a sa.

Spaniolul a pierdut meciul său de debut de la Torino în fața lui Alexander Zverev cu scorul de 7-6 (3), 3-6, 4-6.

Rusul Daniil Medvedev (locul 3 ATP) a trecut de conaționalul său Andrey Rublev (locul 5 ATP), scor 6-4, 6-2.

Victoria lui Medvedev reprezintă o șansă importantă de a urca pe locul 2 în clasamentul ATP, însă, pentru a termina anul pe locul 2 ATP, rusul are nevoie să câștige titlul la Turneul Campionilor.

Miercuri, în cadrul Grupei Roșii sunt programate meciurile Carlos Alcaraz - Andrey Rublev și Daniil Medvedev - Alexander Zverev.

Citește și: Minifotbalul nu e chiar... mini! Număr uriaş de sportivi legitimaţi la sportul care ne-a făcut campioni mondial

Google News icon  Fiți la curent cu ultimele noutăți. Urmăriți DCNews și pe Google News

WhatsApp
pixel