Trupele NATO, retrase gradual din Afganistan, până în 2014
Data publicării:
Autor: DCNews Team
WhatsApp

Trupele NATO vor fi retrase gradual din Afganistan, urmând ca până în 2014 să se asigure transferul de securitate către autorităţile afgane.

NATO subliniază faptul că data de 2014 nu înseamnă că va exista o retragere completă din Afganistan şi că pe teren trupele vor rămâne în continuare, dar cu alte sarcini, în principal care vor viza sprijinirea şi instruirea forţelor afgane, transmite agenţia EFE, citată de Agerpres.

Pentru a urmări calendarul de retragere se va institui un sistem de evaluare a condiţiilor de securitate, sector cu sector şi în fiecare provincie în parte.

În cursul serii, responsabilii din ţările NATO se vor întâlni cu preşedintele rus Dmitri Medvedev, pentru relansarea relaţiilor cu Moscova. Alianţa, care a decis în ajun să dispună de un 'scut' antirachetă, va propune astăzi Rusiei şi altor ţări să colaboreze în acest sens.

Scutul care, potrivit NATO, nu va fi un 'singur sistem integrat', ci conjuncţia a două, rusesc şi aliat, ar urma să acopere întreaga Europă şi teritoriul ţărilor din NATO în faţa riscului unor eventuale atacuri cu rachete balistice.AGERPRES

Google News icon  Fiți la curent cu ultimele noutăți. Urmăriți DCNews și pe Google News

WhatsApp
Iti place noua modalitate de votare pe dcnews.ro?
pixel