Data actualizării:
Data publicării:

Trupe germane permanente în România. Ciolacu, declarațiile zilei la conferința de presă cu Olaf Scholz / video

Autor: Anca Murgoci | Categorie: Politica
WhatsApp
Ciolacu Facebook
Ciolacu Facebook
Marcel Ciolacu a ținut o conferință de presă alături de cancelarul german Olaf Scholz.

Premierul României a spus că speră ca, în curând, pe teritoriul țării noastre să fie „militari germani permanenți”.

„Cunosc decizia Germaniei de a trimite 4.000 de soldați. Sper ca, în curând, să avem în România militari germani permanenți. Este evident că va fi un conflict de lungă durată.

Cu toții ne-am fi așteptat ca acest conflict să se închidă odată cu ofensiva Ucrainei. Datele publice poate nu sunt atât de încurajatoare, dar sunt ferm convins că lucrurile în teatrul de operații, în acest moment, arată cu totul altfel. Cred că pe teritoriul României trebuie să existe trupe germane permanente. Sper să luăm această decizie cât mai curând”, a zis Marcel Ciolacu într-o conferință de presă în Germania.

VEZI ȘI: Ciolacu, în Germania, discurs integral în prezența cancelarului Olaf Scholz - https://www.dcnews.ro/ciolacu-in-germania-discurs-integral-in-prezenta-cancelarului-olaf-scholz_921753.html

Prim-ministrul Marcel Ciolacu are, în perioada 4-5 iulie, o vizită de lucru în Germania.

Din delegația oficială condusă de premierul Ciolacu vor face parte ministrul Afacerilor Externe, Luminița Odobescu, ministrul Economiei, Antreprenoriatului și Turismului, Radu Oprea, ministrul Apărării, Angel Tîlvăr, deputatul Ovidiu Ganț, membru al Grupului Parlamentar al Minorităților Naționale, Victor Negrescu, europarlamentar și consilier onorific al prim-ministrului, reprezentanți ai Cancelariei Prim-Ministrului.

Youtube video image

Google News icon  Fiți la curent cu ultimele noutăți. Urmăriți DCNews și pe Google News

WhatsApp
pixel