Trump vs. Biden. Numărul persoanelor care au VOTAT anticipat, cu 5 zile înainte de scrutin
Data publicării:
Autor: Andrei Itu
WhatsApp
Numărul persoanelor care au votat anticipat în alegerile prezidenţiale din SUA a depăşit joi 80 de milioane, conform datelor de la Elections Project, transmite DPA.

Asta înseamnă că, înainte cu cinci zile de data scrutinului, au fost exprimate aproape 60% din totalul voturilor numărate la alegerile din 2016. Aproximativ 137 de milioane de persoane au votat în total la alegerile din urmă cu patru ani, conform Comisiei Electorale Federale. Numărul de voturi anticipate înregistrate deja îl depăşeşte cu mult pe cel al voturilor anticipate totale contabilizate de Elections Project în 2016 - 47 de milioane.

Această participare masivă la vot indică atât un interes sporit al americanilor faţă de competiţia dintre preşedintele republican în exerciţiu Donald Trump şi rivalul său democrat Joe Biden, cât şi dorinţa alegătorilor de a reduce riscul de expunere la COVID-19, într-un context în care pandemia pare să crească în forţă odată cu apropierea iernii. Donald Trump este în urma lui Joe Biden în sondajele naţionale, însă cursa este mai strânsă în unele state cheie, pe care candidaţii trebuie să le câştige pentru a ajunge la Casa Albă.

Cu mult mai mulţi democraţi înregistraţi decât republicani par să fi folosit până acum votul prin corespondenţă, însă republicanii au un uşor avans asupra democraţilor la votarea anticipată la urne, conform Elections Project.

Faptul că o persoană este înregistrată la un partid nu este neapărat un indicator al felului în care votează respectiva persoană în cursa prezidenţială. În state importante precum Florida, Carolina de Nord şi Texas se înregistrează deja o participare ridicată la vot. Trump a afirmat în mod repetat că votarea prin corespondenţă duce la fraude electorale, o afirmaţie nesusţinută de dovezi.

Google News icon  Fiți la curent cu ultimele noutăți. Urmăriți DCNews și pe Google News

WhatsApp
Iti place noua modalitate de votare pe dcnews.ro?
pixel