Trump vs. Biden. Două scenarii electorale foarte RARE
Data publicării:
Autor: Rodica Mitu
WhatsApp
Donald Trump
Donald Trump
Echipele preşedintelui SUA, Donald Trump, şi Joseph Biden, candidatul Partidului Democrat în scrutinul prezidenţial, se pregătesc de posibile proceduri constituţionale speciale în cazul în care rezultatul alegerilor va fi contestat, potrivit site-urilor Politico.com şi Axios.com.

Avocaţii lui Donald Trump şi Joseph Biden analizează atent legile federale din Statele Unite, în efortul de a fi pregătiţi pentru două scenarii electorale foarte rare.

Primul scenariu ar putea fi ca autorităţile electorale din state americane foarte disputate din punct de vedere electoral să trimită rezultate diferite ale scrutinului prezidenţial.

În al doilea scenariu, Camera Reprezentanţilor ar putea interveni în situaţia în care niciunul dintre candidaţi nu obţine clar cele 270 de voturi ale Colegiului electoral federal necesare pentru câştigarea scrutinului. În acest caz, fiecare lider al delegaţiilor parlamentare reprezentând fiecare stat va vota pentru desemnarea preşedintelui SUA, iar decizia se va lua prin majoritate simplă.

„Aceste posibilităţi sunt îndepărtate, dar cu o administraţie care nu respectă normele, într-un an care nu respectă normele, cu un public extrem de divizat, cele două partide nu asumă deloc riscuri. Republicanii şi democraţii au mobilizat deja mii de avocaţi în întreaga ţară pentru a studia atent legile din statele disputate puternic şi pentru a se pregăti pentru potenţiale litigii electorale", notează Politico.com, potrivit Mediafax.

Google News icon  Fiți la curent cu ultimele noutăți. Urmăriți DCNews și pe Google News

WhatsApp
Iti place noua modalitate de votare pe dcnews.ro?
pixel