Trump vs. Biden. Chirieac, scenariu: Candidatul surpriză cu șanse reale la președinția Statelor Unite ale Americii
Data publicării:
Autor: Elena Aurel
WhatsApp
FOTO: Agerpres
FOTO: Agerpres
Analistul politic Bogdan Chirieac a intervenit telefonic la România TV unde a vorbit despre dezbaterea prezidențială din SUA. 

Bogdan Chirieac a afirmat că presa americană cere înlocuirea lui Joe Biden la Convenția Democrată din august. Potrivit acestuia, experții se întreabă cine l-ar putea convinge pe Biden să se retragă, având în vedere că el este președintele Partidului Democrat. De asemenea, presa americană sugerează alți opt democrați potențiali, însă problema principală rămâne că Joe Biden este în continuare la conducere.

„Toată presă americană cere înlocuirea lui Joe Biden la Convenția Democrată de la mijlocul lunii august.

Cine l-ar putea convinge pe Biden să se retragă este întrebarea pe care și-o pun toți experții americani fiindcă președintele Partidului Democrat este Joe Biden și suntem într-un fel de capcană, cum suntem și noi în România cu data alegerilor, fiindcă Hillary Clinton sau Barak Obama nu vor să fie percepuți drept trădători, să-i spună lui Biden oficial: „Retrage-te!”, pentru a-l lăsa pe Gavin Newsom, guvernatorul de California, tânăr, puternic, carismatic, autoironic, deci un candidat cu șanse reale la președinția Statelor Unite, să intre în cursă.

Mai sunt și alți candidați. Văd că presa americană ne oferă vreo opt nume de democrați valabili. Singura problemă este că Joe Biden este la conducere.”, a spus Bogdan Chirieac. 

 

„Biden a condus foarte bine America în perioada de criză"

Potrivit analistului politic, a nu-i lăsa pe alții să ia locul lui Joe Biden, înseamnă a-l lasă pe Donald Trump să câștige. Bogdan Chirieac a afirmat că dezbaterea de aseară a clarificat situația: există mari semne de întrebare în presa democrată americană privind capacitatea lui Joe Biden de a-și duce la bun sfârșit mandatul. 

„Exact așa stau lucrurile. Dezbaterea de aseară a fost lămuritoare. Clar! Nu mai e cazul să mai discutăm câtă vreme publicații democrate din Statele Unite arată că e un mare semn de întrebare asupra lui Joe Biden, dacă poate să-și ducă la bun sfârșit mandatul.

Știți însă care este adevărul? Că Biden a condus foarte bine America în perioada de criză: pandemie, criză energetică, război.

22 de milioane de slujbe au fost create în timpul lui Biden, despre care Trump a spus că erau slujbele pierdute în timpul pandemiei, ceea ce este adevărat. Să vedem dacă America va avea resurse să-i ceară lui Joe Biden să renunțe și altcineva să candideze la președinție.", a spus Bogdan Chirieac la România TV. 

Google News icon  Fiți la curent cu ultimele noutăți. Urmăriți DCNews și pe Google News

Acest articol reprezintă o opinie.

WhatsApp
Iti place noua modalitate de votare pe dcnews.ro?
pixel