Data publicării:

Trump, victorie în alegerile pentru nominalizarea la președinție din partea Partidului Republican, în Michigan

Autor: Ion Voicu | Categorie: Stiri
WhatsApp
Donald Trump a câștigat și în alegerile primare ale Partidului Republican, din Michigan, după numărătoarea voturilor în 10 din cele 13 districte ale statului. 

La Convenția partidului, care în luna iulie va stabili cine este candidatul pentru alegerile prezidențiale, sunt votați acum delegații din colegiile electorale. În Michigan sunt 13 ”caucusuri”, câte unul pentru fiecare dintre districtele congresionale ale statului. Dacă un candidat câștigă majoritatea voturilor într-un caucus, va avea toți cei trei delegați,  deci Trump va primi un total de 39 de voturi la Convenție, din partea statului Michigan.

Astfel, Trump o învinge pe Nikki Haley, ultimul său rival rămas în cursa pentru nominalizarea republicană, cu 97% susținere, conform unui bilanț raportat de organizația statală a partidului.

Aproape 2.000 de membri ai partidului s-au înregistrat pentru a participa la alegerile primare în orașul Grand Rapids, unde sunt aleși delegați pentru Trump sau fosta ambasadoare a Statelor Unite la ONU, Haley. Pentru acest ciclu electoral, republicanii din Michigan au conceput un sistem hibrid de nominalizare, cu un vot la cabină și o adunare a electorilor. Trump a câștigat în mod convingător marți, asigurându-și 12 din cei 16 delegați în joc și ar putea câștiga toți cei 39 de delegați rămași în Michigan sâmbătă, la adunarea din Grand Rapids, cei 2.000 de delegați din colegiile electorale alcătuind baza activiștilor de partid, orientată puternic către Trump.Michigan este un stat cheie în alegerile prezidențiale din noiembrie, pentru că nu este nici un fief republican, nici unul democrat, ca urmare bătălia se duce până în ultima clipă pentru fiecare vot. Oricât de strâns ar fi rezultatul, cvandidatul care câștigă primește toți delegații acestui stat. Pe acest model, trup a câștigat în 2016 majoritatea electorilor, dar nu a avut majoritatea alegătorilor din SUA.  

Republicani țin sâmbătă alegeri primare în Missouri și Idaho, printre ultimele confruntări în care Haley mai poate schimba rezultatul, înainte de Super Marțea electorală din 5 martie, când se votează în 15 state și un teritoriu.

Cu victorii în Iowa, New Hampshire, Nevada, Insulele Virgine SUA și Carolina de Sud, Trump este în mod clar favorit în cursă.

Președinții de partid pro-Karamo din cel puțin două districte au cerut convocarea de întâlniri separate de la Grand Rapids. Cu toate acestea, rezultatele acestora sunt puțin probabile să fie acceptate de Comitetul Național Republican, care în luna trecută l-a recunoscut oficial pe Hoekstra drept președintele partidului statal."

Google News icon  Fiți la curent cu ultimele noutăți. Urmăriți DCNews și pe Google News

WhatsApp
pixel