Trump, un ultim avertisment pentru Coreea de Nord
Autor: Sebastian Florea | Publicat pe: 24 mai 2018, 22:22
WhatsApp
Donald Trump, a anulat chiar astăzi summit-ul cu liderul nord-coreean Kim Jong Un, apoi a avertizat, imediat, Coreea de Nord împotriva oricărui act 'iresponsabil'.

Trump a mai precizat că va continua campania de 'presiune maximă' asupra acestei ţări.

'Sperăm că lucruri pozitive vor avea loc în privinţa viitorului Coreei de Nord. Dar dacă aceasta nu se întâmplă, suntem mai pregătiţi ca niciodată să răspundem', a declarat preşedintele american în faţa presei. 'Deocamdată, sancţiunile noastre foarte dure, de departe cele mai dure sancţiuni impuse vreodată, şi o campanie de presiune maximă vor continua' să fie aplicate, a mai promis liderul de la Casa Albă.

Intervenţia sa survine după ce a anunţat mai devreme că i-a transmis o scrisoare deschisă preşedintelui Coreei de Nord, prin care îl înştiinţează că a decis să anuleze summitul lor prevăzut pentru 12 iunie în Singapore, invocând 'ostilitatea deschisă' manifestată în ultimele declaraţii ale regimului de la Phenian.

Declaraţia care a inflamat iar spiritele

Miercuri, Trump afirmase că abia săptămâna viitoare se va şti dacă summitul americano-nord-coreean va avea loc pe 12 iunie, aşa cum fusese planificat. În aceeaşi zi, secretarul de stat american, Mike Pompeo, a informat în scris comisia pentru afaceri externe a Camerei Reprezentanţilor de la Washington că 'un acord rău nu este o opţiune' în relaţiile cu Phenianul şi că SUA se vor retrage de la negocieri dacă nu se discută o înţelegere corectă privind denuclearizare.

Regimul nord-coreean a ameninţat miercurea trecută că va anula summitul dacă Washingtonul îşi menţine cerinţele pe care le consideră dezechilibrate. Dacă Washingtonul 'ne cere să renunţăm unilateral la arma nucleară, nu vom mai avea niciun interes pentru discuţii şi va trebui să reconsiderăm dacă să acceptăm viitorul summit între Coreea de Nord şi SUA', a declarat ministrul adjunct de externe nord-coreean Kim Kye Gwan, citat de agenţia oficială de presă nord-coreeană ACTC.

[citeste si]

Google News icon  Fiți la curent cu ultimele noutăți. Urmăriți DCNews și pe Google News

WhatsApp
DC Media Group Audience
Iti place noua modalitate de votare pe dcnews.ro?