România: - confirmate, - vindecate, - decese
Scrie-ne pe WhatsApp
sau sună-ne 0772.264.642 (L - V, 09:00 - 18:00)
DCNewsTV.ro -  Live  |  Video  |  Înregistrări
Conținutul articolului îl regăsiți mai jos.
Autor: Andrei Itu | Publicat pe: 30 mai, 02:54
Trump TAIE în CARNE VIE: Eliminăm tratamentul preferențial pentru ei!
Preşedintele Donald Trump a anunţat vineri, în cadrul unei conferinţe de presă desfăşurată la Casa Albă, că Statele Unite vor începe procesul de revocare a tratamentului preferenţial de care beneficiază Hong Kong-ul, informează AFP şi Reuters. 

'Vom acţiona pentru a revoca tratamentul preferenţial pentru Hong Kong' a declarat preşedintele american, adăugând că SUA vor impune, de asemenea, sancţiuni persoanelor considerate responsabile de îngrădirea autonomiei insulei.

'Hong Kong-ul nu mai este suficient de autonom pentru a justifica tratamentul special pe care l-am acordat teritoriului după retrocedarea sa' Chinei de către Marea Britanie, a mai spus preşedintele american.

Va afecta totalitatea acordurilor (cu Hong Kong-ul)

 

În consecinţă 'cer administraţiei mele să lanseze procesul de încetare a scutirilor care au permis Hong Kong-ului să aibă parte de un tratament diferit şi special. Aceasta va afecta totalitatea acordurilor (cu Hong Kong-ul), de la tratatul nostru de extrădare până la controlul exporturilor de tehnologie cu utilizare dublă sau multiplă, cu puţine excepţii', precum şi tratamentul acordat insulei ca teritoriu vamal separat de China continentală, a precizat Donald Trump.

'O tragedie' pentru întreaga lume

 

În cadrul aceleaşi conferinţe de presă, preşedintele Trump a apreciat că legislaţia privind securitatea naţională adoptată de Beijing la adresa Hong Kong-ului reprezintă 'o tragedie' pentru întreaga lume.

'Acţiunea guvernului chinez împotriva Hong Kong-ului este cea mai recentă dintr-o serie de măsuri care reduc statutul deţinut de mult timp şi cu mândrie de oraş. Este o tragedie pentru locuitorii din Hong Kong, din China şi efectiv pentru locuitorii lumii', a declarat Trump. Preşedintele SUA a mai adăugat că Beijingul 'nu şi-a respectat promisiunea făcută lumii de a asigura autonomia Hong Kong-ului', conform Agerpres.

Iti place noua modalitate de votare pe dcnews.ro?
DCNewsTV.ro - Ultimele materiale video
Crossuri parteneri
Capital.ro
Capital.ro
DCBusiness.ro
DCBusiness.ro
DCMedical.ro
DCMedical.ro
StiriDiaspora.ro
StiriDiaspora.ro
DefenseRomania.ro
DefenseRomania.ro