Trump susține că Beijingul "construiește o armată" în interiorul SUA cu ajutorul migranților chinezi care au trecut granița
Data publicării:
Autor: Tiberiu Vasile
WhatsApp
Sursa Foto: Agerpres
Sursa Foto: Agerpres
Fostul președinte Donald Trump și-a exprimat joi îngrijorarea că Republica Populară Chineză ar putea construi o armată în interiorul Statelor Unite, cu toți migranții chinezi care trec granița.

Președintele a vorbit despre această problemă în timpul unui interviu cu prezentatorul de radio Hugh Hewitt, care a subliniat rapoartele potrivit cărora 46.000 de cetățeni chinezi au trecut granița sudică în ultimii doi ani. 

"Probabil că își construiesc o armată din interior. Adică, uitați-vă la ce se întâmplă, pentru că sunt tineri foarte sănătoși în cea mai mare parte", a spus Trump.

Trump s-a lăudat că, în timpul administrației sale, a avut "cea mai sigură graniță din istorie", dar că Biden a anulat toate eforturile sale de securizare a țării.

Marți, agenții de frontieră americani au reținut 182 de cetățeni chinezi care au trecut frontiera sudică în Statele Unite. În sectorul San Diego, numărul migranților chinezi depășește în prezent numărul cetățenilor mexicani care trec în SUA.

Serviciul vamal și de protecție a frontierelor din SUA a raportat că 37.000 de cetățeni chinezi au fost reținuți în 2023 trecând ilegal din Mexic în Statele Unite - de 50 de ori mai mult decât în urmă cu doi ani, potrivit CBS.

Trump a făcut din problema migranților care traversează frontiera o problemă centrală a campaniei sale

Trump a făcut din problema migranților care traversează frontiera o problemă centrală a campaniei sale, promițând să oprească "baia de sânge de la granița lui Biden" dacă va fi ales președinte. 

De asemenea, Hewitt și-a exprimat îngrijorarea cu privire la faptul că Republica Populară Chineză își sporește flota militară, estimând 425 de nave în doar câțiva ani, în timp ce Marina Statelor Unite își reduce flota.

Trump a spus că, în timp ce era președinte, era pe cale să crească numărul de nave construite pentru Marina Statelor Unite, dar că Biden i-a anulat planurile.

"Arată ca niște iahturi cu multe arme pe ele, multe arme. Dar, și ele au ieșit foarte bine. Noi dădeam o mulțime de nave, iar apoi a venit acest tip, care habar nu are ce face', a spus Trump despre Biden, conform Daily Mail. 

Google News icon  Fiți la curent cu ultimele noutăți. Urmăriți DCNews și pe Google News

WhatsApp
Iti place noua modalitate de votare pe dcnews.ro?
pixel