Trump și Zelenski au o convorbire telefonică programată astăzi - surse CNN
Data actualizării:
Data publicării:
Autor: Tiberiu Vasile
WhatsApp
Sursa Foto: Agerpres
Sursa Foto: Agerpres
Fostul președinte Donald Trump și președintele ucrainean Volodimir Zelenski au programat o convorbire telefonică vineri, potrivit unor surse.

Convorbirea ar marca prima lor conversație de la plecarea lui Trump de la Casa Albă. Aceasta vine pe fondul îngrijorărilor din Europa cu privire la politica lui Trump față de războiul din Ucraina în cazul în care ar câștiga alegerile prezidențiale din noiembrie.

Una dintre surse a avertizat că programul se schimbă frecvent. Au existat discuții de ceva timp cu privire la momentul potrivit pentru o convorbire telefonică între candidatul Partidului Republican și președintele ucrainean, au declarat sursele.

Trump a declarat în repetate rânduri că ar putea rezolva războiul din Ucraina într-o zi, dar rămâne neclar cum ar face pacea. 

"Cred că Putin îi va urî pe amândoi"

 

În dezbaterea CNN de luna trecută cu președintele Joe Biden, Trump a declarat că termenii lui Putin pentru un acord - care ar include cedarea de către Ucraina a celor patru teritorii ocupate în prezent de Rusia - sunt "inacceptabili".

Dar fostul președinte și aliații săi au criticat, de asemenea, ajutorul militar american pentru Kiev.

Săptămâna trecută, când Zelenski s-a aflat în SUA, el a declarat că "toată lumea așteaptă luna noiembrie", inclusiv Putin. El a mai spus că Biden și Trump sunt "foarte diferiți", dar ambii susțin democrația, motiv pentru care a declarat: "Cred că Putin îi va urî pe amândoi".

Săptămâna trecută, Trump s-a întâlnit cu premierul ungar Viktor Orban pentru a doua oară în mai puțin de șase luni. Vizita a avut loc la mai puțin de două săptămâni după ce Orban s-a întâlnit cu Putin la Moscova. În urma întâlnirii, Orban le-a spus liderilor europeni că Trump este "gata să acționeze ca un broker de pace" între Rusia și Ucraina, conform CNN.

Google News icon  Fiți la curent cu ultimele noutăți. Urmăriți DCNews și pe Google News

WhatsApp
pixel