Trump şi-ar putea recupera contul de pe Twitter. Cum arată sondajul iniţial de Elon Musk
Data publicării:
Autor: Florin Răvdan
WhatsApp
Sursa foto Agerpres
Sursa foto Agerpres
Donald Trump şi-ar putea recupera contul de Twitter. 

Mai mult de 10 milioane de conturi pe Twitter s-au pronunţat deja sâmbătă dimineaţa asupra oportunităţii de a restabili contul lui Donald Trump, opţiunea "da" întrunind 52% în acest sondaj online de 24 de ore lansat de Elon Musk, informează AFP şi EFE.

Cu mai puţin de 11 ore de închiderea voturilor, opţiunea "nu" întrunea 47,7%, fără să se cunoască exact care va fi urmarea acestui scrutin.

Sondajul a fost iniţiat vineri seara de Elon Musk, la câteva ore după ce noul proprietar al Twitter a restabilit, în numele libertăţii de exprimare, alte conturi de utilizatori ce fuseseră suspendate.

"Este fascinant să urmăreşti acest sondaj!", a scris pe Twitter sâmbătă dimineaţa miliardarul, care şi-a exprimat în timpul nopţii satisfacţia în legătură cu ritmul sufragiilor, de circa un milion pe oră.

Twitter a blocat contul lui Donald Trump pe 8 ianuarie 2021, la două zile după invazia întreprinsă asupra Capitoliului de către susţinătorii săi, în faţa "riscului de noi incitări la violenţă".

Elon Musk a deschis apoi uşa, în mai, pentru o revenire a fostului preşedinte republican pe Twitter. O astfel de revenire va face valuri în societatea şi politica din SUA, cu atât mai mult cu cât Trump s-a lansat din nou în cursa pentru Casa Albă.

Chiar dacă şi-a exprimat satisfacţia că, odată preluat de Musk, Twitter "a intrat pe mâini bune", candidatul republican a afirmat în ultimele zile că el va rămâne pe reţeaua sa Truth Social, în pofida faptului că această platformă nu-i oferă decât o mică parte din audienţă comparativ cu Twitter, unde el avea 88 de milioane de abonaţi, scrie Agerpres.

Comisia Europeană nu renunţă la Twitter nici după preluarea companiei de către Elon Musk

Comisarul european pentru concurenţă, Margarethe Vestager, a declarat vineri la Madrid că Bruxellesul va continua să folosească Twitter ca şi până acum, transmite EFE.

Comisia Europeană va continua să folosească Twitter ca instrument de comunicare aşa cum a făcut-o şi până acum", a anunţat ea, într-o conferinţă de presă cu viceprim-ministrul guvernului spaniol, Nadia Calvino.

Înaltul funcţionar european s-a referit la procedura de verificare a conturilor de Twitter drept un element esenţial, deoarece face parte din încrederea în această reţea socială.

Elon Musk face "revoluție" la Twitter. Închide toate birourile până luni

De când a cumpărat platforma de media sociale, cu 44 de miliarde de dolari, noul proprietar al acesteia, Elon Musk, a concediat, deja, aproape jumătate din forţa de muncă.

Miercuri, a transmis un ultimatum angajaţilor rămaşi. În mesaj, Musk afirmă că cei care au ales să rămână "vor lucra ore îndelungate, la intensitate ridicată".

Potrivit unor informaţii, sute de angajaţi au refuzat să semneze angajamentul de a lucra mai multe ore, ceea ce lasă compania într-o stare de o oarecare degringoladă şi ridicând întrebări în legătură cu posibilitatea de a continua să funcţioneze eficient.



Companiile sunt binevenite să facă afaceri în Europa, dar trebuie să se plieze pe regulamentul european, care trebuie respectat întru totul, a avertizat Vestager, conform Agerpres. 

Google News icon  Fiți la curent cu ultimele noutăți. Urmăriți DCNews și pe Google News

WhatsApp
Iti place noua modalitate de votare pe dcnews.ro?
pixel