Data actualizării:
Data publicării:

Trump se așteaptă să fie arestat în ancheta privind insurecția din 6 ianuarie 2021

Autor: Alexandru Negrici | Categorie: Stiri
WhatsApp
Donald Trump
Donald Trump
Fostul președinte american, Donald Trump, a spus că se așteaptă să fie arestat, în urma unei anchete federale asupra revoltei din 6 ianuarie 2021, de la Capitoliu.  

Într-o postare pe site-ul său de socializare, el a spus că a fost informat de consilierul special, Jack Smith, duminică seara, că este ținta anchetei lor, scrie BBC.

Trump a postat că i s-a spus să se prezinte unui mare juriu, „ceea ce aproape întotdeauna înseamnă o arestare și o acuzare”.

Avocatul special nu a răspuns imediat la întrebările presei. Acesta ar fi al treilea rechizitoriu al lui Trump pentru presupuse infracțiuni.

Domnul Smith a fost numit consilier special de către procurorul general al SUA, Merrick Garland, la scurt timp după ce Trump și-a anunțat campania prezidențială în toamna anului trecut.

Echipa sa a fost însărcinată să investigheze gestionarea de către Trump a documentelor secrete după ce a părăsit președinția și să gestioneze o investigație federală extinsă asupra atacului de la Capitoliul SUA și a încercărilor domnului Trump și a consilierilor săi de a anula rezultatele alegerilor prezidențiale din 2020.

Investigația domnului Smith a implicat interviuri cu zeci de oficiali și consilieri de top ai administrației Trump, inclusiv fostul vicepreședinte Mike Pence și avocatul lui Trump, Rudy Giuliani, precum și oficiali de stat care au spus că Trump i-a făcut presiuni asupra lor.

Biroul consilierului special nu a discutat despre încălcările penale specifice pe care le au în vedere, dar Garland l-a însărcinat să investigheze eforturile de a „interveni în transferul legal al puterii în urma alegerilor prezidențiale din 2020 sau a certificării votului Colegiului Electoral”.

Potrivit comentariilor publice ale unora care au depus mărturie în fața marelui juriu convocat de consilierul special, întrebările s-au concentrat pe eforturile echipei lui Trump de a organiza liste de „alegători falși” care ar „demonstra” pretinsa ipoteză că fostul președinte l-a învins pe democratul Joe Biden în șapte state cheie.

 

Google News icon  Fiți la curent cu ultimele noutăți. Urmăriți DCNews și pe Google News

WhatsApp
pixel