Data actualizării:
Data publicării:

Trump refuză să spună dacă a vorbit cu Putin după 2021: Dacă am făcut-o, este un lucru inteligent

Autor: Cristian Cîșleanu | Categorie: Stiri
WhatsApp
Captură de ecran / Foto: Video Youtube Voice of America
Captură de ecran / Foto: Video Youtube Voice of America

Donald Trump, candidat republican la președinția SUA, nu a spus dacă a vorbit cu președintele rus Vladimir Putin după 2021.

Donald Trump a refuzat marți să spună dacă a vorbit cu președintele rus Vladimir Putin de când și-a încheiat mandatul de președinte în 2021. 

„Dacă am făcut-o, este un lucru inteligent”, a spus Trump răspunzând întrebărilor unui intervievator de la Bloomberg la Chicago Economic Club.

„War”, o nouă carte a jurnalistului Bob Woodward de la Washington Post, spune că Trump a vorbit cu Putin în mai multe ocazii de când a părăsit Casa Albă, în ianuarie 2021.

De asemenea, în cadrul aceluiași interviu, Trump a declarat că el crede că ar avea dreptul, în calitate de președinte, să spună Rezervei Federale ce să facă cu privire la ratele dobânzilor, dar că nu ar ordona o acțiune.

„Cred că am dreptul să spun că sunt de părere că ar trebui să crească sau să scadă un pic. Nu cred că ar trebui să mi se permită să ordon acest lucru, dar cred că am dreptul să fac comentarii dacă ratele dobânzilor ar trebui sau nu să crească sau să scadă”, a precizat Trump, conform Reuters.

Trump vs. Harris

Candidatul democrat la alegerile din SUA, Kamala Harris, a avut un avans marginal de 3 puncte procentuale față de republicanul Donald Trump - 45% la 42% - în timp ce cei doi au rămas blocați într-o cursă strânsă pentru câștigarea alegerilor prezidențiale americane din 5 noiembrie, potrivit unui nou sondaj Reuters/Ipsos.

Harris a avut, de asemenea, un avans de 3 puncte procentuale în rândul alegătorilor probabili, care au susținut-o cu 47% la 44%. Sondajul a avut o marjă de eroare de aproximativ 4 puncte procentuale.

În timp ce diferența dintre cei doi a rămas constantă în comparație cu un sondaj Reuters/Ipsos realizat cu o săptămână înainte, noul sondaj, care s-a încheiat duminică, a dat semne că alegătorii - în special democrații - ar putea fi mai entuziasmați de alegerile din acest an decât au fost înainte de alegerile prezidențiale din noiembrie 2020, când democratul Joe Biden l-a învins pe Trump.

Alegătorii sunt mai siguri

Aproximativ 78% dintre alegătorii înregistrați în acest sondaj de trei zile - inclusiv 86% dintre democrați și 81% dintre republicani - au declarat că sunt „complet siguri” că vor vota la alegerile prezidențiale. Ponderea respondenților siguri că vor vota a crescut de la 74% într-un sondaj Reuters/Ipsos efectuat în perioada 23-27 octombrie 2020, când 74% dintre democrați și 79% dintre republicani au declarat că sunt siguri că vor vota.

Potrivit noului sondaj, Harris pare să se bazeze pe faptul că alegătorii au ales-o drept candidatul cel mai bun în ceea ce privește politica în domeniul sănătății și gestionarea extremismului politic, deși alegătorii au apreciat, de asemenea, economia SUA drept principala problemă a alegerilor și au afirmat că Trump a fost cel mai bun administrator al economiei.

Cel mai recent sondaj Reuters/Ipsos a intervievat 938 de adulți americani online, la nivel național, inclusiv 807 alegători înregistrați. Dintre aceștia, 769 au fost considerați cei mai susceptibili de a se prezenta la vot în ziua alegerilor.

Google News icon  Fiți la curent cu ultimele noutăți. Urmăriți DCNews și pe Google News

WhatsApp
pixel