Trump își dorește să fie încătușat pentru apariția în instanță, în cazul Stormy Daniels (surse)
Data publicării:
Autor: Alexandru Negrici
WhatsApp
Sursa foto Agerpres
Sursa foto Agerpres
Donald Trump le-a spus consilierilor că își dorește să fie încătușat atunci când își va face apariția în instanță, în Manhattan, pentru rolul său în cazul Stormy Daniels, au declarat mai multe surse apropiate fostului președinte.  

Fostul președinte a motivat că, din moment ce ar trebui să meargă la tribunal și să se predea autorităților pentru amprentare și fotografiere, au spus sursele, ar putea la fel de bine să transforme totul într-un „spectacol”, scrie The Guardian.

Insistența din ce în ce mai mare a lui Trump, care vrea să fie încătușat la spate pentru o plimbare în fața jurnaliștilor, pare să provină din diverse motivații, inclusiv că vrea să proiecteze sfidare în fața a ceea ce el vede ca fiind o urmărire penală nedreaptă.

Dar, mai presus de toate, oamenii apropiați lui Trump au spus că fostul președinte SUA este profund îngrijorat că orice aranjament special – cum ar fi prima sa apariție în instanță prin link video – îl va face să arate slab sau ca un învins.

Discuțiile recente pe care Trump le-a avut cu privire la predarea sa cu consilierii apropiați de la Mar-a-Lago deschid o fereastră către temerile și anxietățile unice ale fostului președinte, întrucât marele juriu, care se întrunește miercuri, pare pe cale să returneze o declarație din rechizitoriu.

Echipa juridică a lui Trump în cazul „banilor tăcuți” a renunțat la ideea ca acesta să meargă în persoană și i-a recomandat lui Trump să se predea în liniște săptămâna viitoare și să programeze o apariție de la distanță, citând chiar îndrumări despre potențiale probleme de securitate.

Dar Trump a respins această abordare și le-a spus diverșilor aliați în weekend că nu-i pasă dacă cineva îl împușcă, întrucât va deveni „un martir”. El a adăugat ulterior că, dacă ar fi împușcat, probabil că va câștiga președinția în 2024, au spus sursele citate de The Guardian.

Consilierii lui Trump au fost, de asemenea, nesiguri dacă el înțelege cu adevărat enormitatea a ceea ce ar putea însemna un rechizitoriu pentru el din punct de vedere legal, în parte pentru că a părut uneori deconectat de recenta investigație din New York, pe măsură ce ancheta s-a încheiat.

Google News icon  Fiți la curent cu ultimele noutăți. Urmăriți DCNews și pe Google News

WhatsApp
Iti place noua modalitate de votare pe dcnews.ro?
pixel