Trump, în discursul de acceptare a nominalizării: ''Trebuie să vindecăm divizarea societăţii. Voi fi preşedintele tuturor''
Data actualizării:
Data publicării:
Autor: Liana Ganea
WhatsApp
Sursa Foto: Agerpres
Sursa Foto: Agerpres
Donald Trump pare mai încrezător ca niciodată.

Fostul președinte american Donald Trump (2017-2021) a declarat joi noaptea că divizarea societății trebuie vindecată și, în discursul său de acceptare a nominalizării ca și candidat al Partidului Republican pentru Casa Albă, a asigurat că va fi liderul tuturor americanilor, nu doar al membrilor partidului său, informează agențiile internaționale de presă.

EFE reamintește că aceasta a fost prima sa intervenție publică de la tentativa de asasinat la care a fost supus sâmbătă, în timpul unui miting din Butler, Pennsylvania. Discursul său a reprezentat punctul culminant al Convenției Naționale Republicane, care luni i-a confirmat nominalizarea pentru alegerile prezidențiale și pe cea a senatorului de Ohio, J.D. Vance, ca vicepreședinte.

Trump s-a adresat susținătorilor săi în mijlocul uralelor și aplauzelor, declarând că a venit cu un "mesaj de încredere, forță și speranță". "Candidez ca preşedinte pentru toată America, nu pentru jumătate, pentru că nu există nicio victorie atunci când câştigi doar pe jumătate", a declarat acesta.

Trump este sigur de victorie

 

La doar cinci zile după ce a fost la un pas de moarte, Donald Trump, în vârstă de 78 de ani, a revenit pe scenă nu doar ca supraviețuitor miraculos al unui atentat, ci și ca lider incontestabil al dreptei americane.

În aproximativ patru luni, după alegerile din 5 noiembrie, republicanii vor obține "o victorie incredibilă și vor începe cei mai mari patru ani din istoria țării", a declarat Trump la începutul discursului său. El a prevăzut că în SUA va începe o nouă eră "de securitate, prosperitate și libertate pentru cetățenii de toate rasele, religiile, culorile și crezurile. (...) Ca americani, suntem uniți de un destin unic și comun", transmite Agerpres.

De remarcat este că tonul discursului său a fost mai calm, blând și rezervat decât de obicei, iar audiența a ascultat în liniște povestea despre atacul de sâmbătă, despre care fostul președinte a spus că nu va mai vorbi, considerând subiectul "prea dureros".

Reuters notează că Trump a avut un ton neobișnuit de conciliant în primele minute ale discursului său, dar a revenit ulterior la atacurile obișnuite asupra administrației președintelui democrat Joe Biden. El a susținut, fără dovezi, că toate condamnările sale penale sunt eforturi motivate politic pentru a-l împiedica să fie reales președinte.

Discursul lui Donald Trump la Convenția Națională Republicană 2024, care a început în urmă cu două ore, poate fi urmărit aici:

Youtube video image

Google News icon  Fiți la curent cu ultimele noutăți. Urmăriți DCNews și pe Google News

WhatsApp
pixel