România: - confirmate, - vindecate, - decese
Scrie-ne pe WhatsApp
sau sună-ne 0772.264.642 (L - V, 09:00 - 18:00)
DCNewsTV.ro -  Live  |  Video  |  Înregistrări
Conținutul articolului îl regăsiți mai jos.
Autor: Andrei Itu | Publicat pe: 02 iul, 07:16
Trump iese la rampă: Nu aş avea nicio problemă! Aș face asta!
Preşedintele american, Donald Trump, care nu a fost văzut niciodată cu mască în public, a afirmat miercuri că nu ar avea 'nicio problemă' să poarte una, reafirmându-şi în acelaşi timp convingerea că 'la un moment dat' coronavirusul 'va dispărea', scrie AFP. 

'Nu aş avea nicio problemă. Dacă aş fi într-o situaţie de proximitate cu oamenii, aş face asta', a declarat el la postul de televiziune Fox Business într-un moment în care mai multe regiuni din Statele Unite înregistrează o creştere spectaculoasă a numărului de cazuri de COVID-19.

'Cea mai mare parte a timpului, nu sunt în această situaţie', a adăugat el, menţionând că toate persoanele cu care s-a întâlnit fuseseră testate înainte. 'Sunt complet de acord cu măştile, cred că măştile sunt un lucru bun', a mai spus Donald Trump, arătându-se însă sceptic în legătură cu ideea de a face obligatorie purtarea acestora la nivel naţional.

'Sunt multe locuri din ţară unde oamenii se află la mare distanţă' unii de alţii, a subliniat el.

'Cred că vom rezolva cu bine problema coronavirusului, cred că la un moment dat oarecum va dispărea', a mai spus Donald Trump.

'Sper', a adăugat el. Întrebat din nou de jurnalistul postului dacă el chiar crede că virsul va dispărea, liderul de la Casa Albă a răspuns afirmativ. 'Da, cred asta. La un moment dat. Şi mai cred că vom avea un vaccin în curând', a insistat el.

În februarie, Donald Trump a făcut afirmaţii similare. 'Va dispărea. Într-o zi, ca prin miracol, va dispărea', a spus el atunci. Numeroşi republicani, printre care influentul lider al majorităţii din Senat, Mitch McConnell, încurajează tot mai activ oamenii să poarte mască.

Dacă vicepreşedintele Mike Pence a purtat mască în mai multe ocazii, în special cu prilejul unei recente vizite în Texas, Donald Trump nu a fost văzut niciodată purtând mască în public, scrie AFP, potrivit Agerpres.

Iti place noua modalitate de votare pe dcnews.ro?
DCNewsTV.ro - Ultimele materiale video
Crossuri parteneri
Capital.ro
Capital.ro
DCBusiness.ro
DCBusiness.ro
DCMedical.ro
DCMedical.ro
StiriDiaspora.ro
StiriDiaspora.ro
DefenseRomania.ro
DefenseRomania.ro