Trump este împotriva mașinilor electrice. Va pierde sau nu susținerea din partea lui Elon Musk
Data publicării:
Autor: Tudor Polojan
WhatsApp
Sursa Foto: FreePik
Sursa Foto: FreePik
Trump spune că este împotriva ideii ca toată lumea să aibă o mașină electrică, potrivit Reuters.

Candidatul republican la președinție, Donald Trump, a declarat miercuri că este împotriva ideii ca toată lumea să dețină o mașină electrică, în ciuda sprijinului acordat de miliardarul Elon Musk, CEO-ul producătorului de mașini electrice Tesla.

"Elon Musk m-a susținut și este un prieten de-ai mei... dar sunt împotriva ideii ca toată lumea să aibă o mașină electrică", a spus Trump în timpul unei conferințe a Asociației Naționale a Jurnaliștilor de culoare, desfășurată în Chicago.

Donald Trump a avut mai multe declarații critice la adresa mașinilor electrice și a politicilor care le susțin. De-a lungul timpului, el a exprimat îndoieli cu privire la viabilitatea și eficiența mașinilor electrice și a sugerat că tranziția către acestea ar putea avea consecințe negative pentru economia SUA.

Afirmațiile lui Trump împotriva mașinilor electrice

A adus critici asupra reglementărilor de mediu - Trump a criticat reglementările stricte privind emisiile impuse de administrațiile precedente, susținând că acestea sunt dăunătoare pentru industria auto americană și că favorizează importurile de mașini străine.

Scepticism față de impactul economic - el a sugerat că tranziția către vehicule electrice ar putea duce la pierderea locurilor de muncă în industria auto tradițională și a subliniat importanța menținerii unei industrii auto puternice bazate pe vehicule cu motoare cu combustie internă.

Încredere în combustibilii fosili - Donald Trump a subliniat în mod repetat importanța independenței energetice a Statelor Unite ale Americii bazate pe combustibili fosili, precum petrolul și gazele naturale, și a criticat mișcarea către surse de energie regenerabilă și vehicule electrice.

Aceste opinii reflectă viziunea sa generală asupra politicii energetice și economice, care pune accentul pe menținerea și dezvoltarea industriei tradiționale de combustibili fosili și pe scepticismul față de schimbările rapide în tehnologiile energetice și de transport.

Ce spune Elon Musk

Antreprenorul Elon Musk și-a exprimat sprijinul pentru fostul președinte american Donald Trump la președinție. Musk, care este și CEO al producătorului de vehicule electrice Tesla, și-a exprimat sprijinul pentru fostul președinte chiar și în condițiile în care Trump vrea creșterea taxelor pentru deținătorii de mașini electrice..

Musk a beneficiat de legislația adoptată de administrația Biden. Totuși, el și-a exprimat sprijinul pentru Trump. În plus, creșterea veniturilor companiei în al doilea trimestru nu a fost conform așteptărilor. Viitoarea președinție a lui Trump va adăuga doar riscuri de reglementare pentru companie și provocări potențiale pentru aceasta.

Decizia lui Musk poate fi asociată cu motive pur economice. El ar putea dori mai puțină concurență din partea companiilor auto cunoscute, inclusiv General Motors.

Google News icon  Fiți la curent cu ultimele noutăți. Urmăriți DCNews și pe Google News

WhatsApp
pixel