Trump dă vina pe 'oameni ai Antifa' pentru invadarea Capitoliului - VIDEO
Data actualizării:
Data publicării:
Autor: Andrei Itu
WhatsApp
Preşedintele american Donald Trump a dat vina pe 'oameni ai Antifa', într-o discuţie privată, pentru invadarea Capitoliului miercurea trecută.

Imaginile video şi dovezile documentare arată că protestatarii erau într-o proporţie covârşitoare susţinătorii săi, relatează site-ul de ştiri Axios, citat de Reuters.

Trump a făcut această afirmaţie într-o discuţie telefonică de peste 30 de minute pe care a avut-o luni dimineaţă cu liderul minorităţii republicane din Camera Reprezentanţilor, Kevin McCarthy, a transmis Axios, care citează un oficial de la Casa Albă şi o altă sursă aflată la curent cu respectiva convorbire.

Cu toate acestea, McCarthy i-a spus lui Trump în discuţie, care conform Axios a fost tensionată şi purtată pe un ton agresiv pe alocuri, că 'nu este Antifa (mişcare de stânga antifascistă şi antirasistă - n.r.), sunt MAGA, ştiu asta pentru că am fost acolo'.

Oameni ai Antifa, opriți de suporterii lui Trump să intre în Capitoliu:

MAGA îi desemnează pe susţinătorii lui Donald Trump, fiind acronimul în limba engleză al sloganului folosit de preşedintele republican în exerciţiu în campaniile sale electorale, 'Make America Great Again' - 'Să facem America măreaţă din nou'. De asemenea, McCarthy l-a sfătuit pe Trump să îl sune pe Joe Biden, să se întâlnească cu preşedintele ales şi să lase o scrisoare de bun-venit în biroul de la Casa Albă pentru succesorul său, conform relatării.

VEZI ȘI Trump dă o LOVITURĂ TOTALĂ organizaţiei criminale Antifa și fanilor stângii radicale

Reuters precizează că, până la scrierea articolului, Casa Albă nu a răspuns solicitării de a comenta relatarea din Axios. Nici reprezentanţii lui McCarthy nu au putut fi contactaţi deocamdată. Invadarea Capitoliului săptămâna trecută de către susţinătorii lui Trump a întârziat certificarea victoriei lui Biden. Trump, care a contestat, fără dovezi, validitatea victoriei în alegeri a lui Biden, iniţial a salutat protestul susţinătorilor săi, dar apoi a condamnat violenţele, scrie Agerpres.

Google News icon  Fiți la curent cu ultimele noutăți. Urmăriți DCNews și pe Google News

WhatsApp
Iti place noua modalitate de votare pe dcnews.ro?
pixel