Trump confirmă că va avea o întrevedere cu premierul Netanyahu în Florida
Data publicării:
Autor: Tiberiu Vasile
WhatsApp
Captură de ecran / Foto: Video Youtube Voice of America
Captură de ecran / Foto: Video Youtube Voice of America
Donald Trump a informat marți că va avea o întrevedere vineri cu premierul israelian Benjamin Netanyahu la Mar-a-Lago, reședința sa din Florida, în contextul vizitei oficiale a premierului israelian la Washington.

"Aştept cu nerăbdare să-l primesc pe Bibi Netanyahu la Mar-a-Lago, în Palm Beach, Florida (...) În cursul primului meu mandat, am cunoscut pacea şi stabilitatea în regiune, (...) şi le vom cunoaşte din nou", a scris Donald Trump pe reţeaua sa Truth Social, înainte de a trimite un comunicat menţionând că întâlnirea va avea loc vineri.

Benjamin Netanyahu urmează să se întâlnească joi la Casa Albă, la 13:00 (17:00GMT), cu preşedintele Joe Biden care şi-a revenit după ce a fost infectat cu Covid. Această întâlnire este aşteptată de mult timp, într-un context tensionat între cele două ţări aliate după mai bine de nouă luni de război în Gaza.

Programul  "PACE PRIN FORŢĂ" al lui Donald Trump

"Aşa cum am spus în discuţiile mele cu preşedintele Zelenski (vineri, n.red.) şi alţi lideri mondiali în ultimele câteva săptămâni, programul meu PACE PRIN FORŢĂ va demonstra lumii că aceste războaie oribile şi criminale şi aceste conflicte violente trebuie să înceteze" a afirmat Donald Trump.

El a afirmat că "milioane de oameni mor, iar Kamala Harris nu este în măsură să pună capăt".

Premierul israelian, care a sosit luni la Washington, urmează să ţină miercuri un discurs în faţa Congresului şi să se întâlnească în cursul săptămânii cu vicepreşedinta Kamala Harris, candidata favorită a democraţilor după retragerea lui Joe Biden.

El se va întâlni, de asemenea, joi după-amiaza, cu familiile ostaticilor americani încă deţinuţi de Hamas, conform agendei Casei Albe, conform Agerpres.

CITEȘTE ȘI: Premierul israelian Netanyahu ar vrea să se întâlnească cu fostul președinte Trump în SUA

Google News icon  Fiți la curent cu ultimele noutăți. Urmăriți DCNews și pe Google News

WhatsApp
pixel