Data publicării:

Trump, avans în sondaje în lupta directă cu Biden în cinci din șase state cheie

Autor: Cristian Cîșleanu | Categorie: Stiri
WhatsApp
Foto: Agerpres
Foto: Agerpres
Fostul președintele Donald Trump îl conduce pe actualul președinte al SUA, Joe Biden, în cinci din șase state cheie, conform unor sondaje.

Președintele Joe Biden este în urma fostului președinte Donald Trump în cinci din șase state cheie, conform unor sondaje noi realizate de New York Times, Philadelphia Inquirer și Siena College, chiar dacă democrații candidați la Senat conduc în aceleași state în fața contracandidaților republicani.

Sondajele noi, publicate luni dimineața, au descoperit că Trump îl conduce pe Biden printre potențialii alegători într-o confruntare directă în Arizona, Pennsylvania, Wisconsin, Nevada și Georgia cu toate rezultatele, cu excepția celor două din urmă, fiind în limitele marjei de eroare. Biden conduce cu puțin printre potențialii alegători în Michigan, de asemenea, în limitele marjei de eroare.

Rezultatele pe state într-o confruntare directă între potențialii alegători au fost:

- 49-43 în favoarea lui Trump în Arizona

- 50-41 Trump în Georgia

- 51-38 Trump în Nevada

- 48-45 Trump în Pennsylvania

- 47-46 Trump în Wisconsin

- 47-46 în favoarea lui Biden în Michigan

În rândul tuturor alegătorilor înregistrați, Biden a condus în Wisconsin, dar nu și în Michigan.

Îmbunătățiri în rândul alegătorilor tineri și alegătorilor de culoare

Sondajul a constatat că Trump a înregistrat îmbunătățiri semnificative în rândul alegătorilor tineri și al alegătorilor de culoare în comparație cu anul 2020. Alegătorii hispanici au fost împărțiți aproximativ în mod egal, în timp ce aproximativ 20% dintre alegătorii de culoare din cele șase state au indicat că îl susțin pe Trump.

Sondajele au mai relevat că Robert F. Kennedy Jr. activistul anti-vaccin care încearcă să organizeze o campanie independentă la nivel național, a atras un nivel similar de susținere atât din partea lui Biden, cât și din partea lui Trump. Kennedy a intrat oficial pe buletinul de vot în Michigan și încearcă să facă acest lucru și în alte state cheie.

Rezultatele sondajului se aseamănă în mare măsură cu sondajele anterioare ale Times-Siena și cu alte sondaje din toamna trecută, care îl găseau pe Trump cu un avantaj, sugerând că o serie de evenimente recente din campanie - inclusiv Trump și Biden care au asigurat oficial nominalizările partidelor lor, o campanie publicitară masivă a lui Biden în state oscilante și începerea procesului penal al lui Trump în New York - s-ar putea să nu fi avut un efect semnificativ în sondaje.

Rezultatele pentru Senat

Un lucru bun pentru democrați în sondaje a fost reprezentat de rezultatele la nivelul Senatului. În statele Nevada, Arizona, Pennsylvania și Wisconsin, candidații democrați și-au menținut avansurile față de adversarii lor republicani, deși toate, cu excepția Wisconsinului, s-au situat în marja de eroare.

Sondajele au intervievat un total de aproape 4.100 de alegători din cele 6 state în perioada 28 aprilie - 9 mai. Marja de eroare pentru fiecare stat a variat între plus sau minus 3,6 și 4,6 puncte procentuale, conform POLITICO.

Google News icon  Fiți la curent cu ultimele noutăți. Urmăriți DCNews și pe Google News

WhatsApp
pixel