Trump, acuzat de „crime de război”. Coronavirusul, noua 'armă politică' în SUA
Data actualizării:
Data publicării:
Autor: Darius Muresan
WhatsApp
Foto: Agerpres
Foto: Agerpres
Președintele Donald Trump este acuzat de „crime de război” de o democrată ce reprezintă grupul radical de stânga „The Squad”.

Potrivit Fox News, democrata Ayanna Pressley, membră a Congresului, a comparat răspunsul Administrației Trump la pandemia de COVID-19 cu „crime de război”.

Pressley face parte din grupul „The Squad”, din care mai fac parte trei reprezentante democrate. Potrivit sursei citate, „The Squad” promovează politici de extremă stânga.

Într-un mesaj video, postat pe o rețea de socializare, Ayanna Pressley a declarat că: „În ceea ce mă privește, răspunsul Administrației Prezidențiale (n.r. - în pandemia de COVID-19) este asemănător crimelor de război”. 

Aceasta l-a acuzat pe președintele republican Donald Trump de „negrijență criminală”, de „negarea științei” și „răspuns lent” în combaterea epidemiei de noul coronavirus.

De la începutul epidemiei, Donald Trump a fost ținta atacurilor democraților care îl acuză că nu a luat în serios amenințarea COVID-19 în momentul în care virusul a ajuns în Statele Unite ale Americii. Totodată, președintelui american i se reproșează reacția lentă pentru combaterea răspândirii epidemiei și faptul că nu a dispus achiziționarea echipamentelor medicale precum kituri de testare, măști de protecție sau mânuși.

SUA au de departe cele mai multe confirmări de COVID-19. Până la publicarea acestei știri, 819.175 de americani au fost confirmați cu noul coronavirus și 45.343 și-au pierdut viața.

Google News icon  Fiți la curent cu ultimele noutăți. Urmăriți DCNews și pe Google News

WhatsApp
Iti place noua modalitate de votare pe dcnews.ro?
pixel