Trump a vrut să-și anunțe candidatura pentru 2024. Cine și de ce l-a oprit
Autor: Elena Didila | Publicat pe: 15 noi 2022, 16:23
WhatsApp
Sursa foto Agerpres
Sursa foto Agerpres
Fostul președinte al Statelor Unite, Donald Trump, și-ar fi dorit să-și anunțe candidatura pentru alegerile prezidențiale din 2024 în seara ajunul alegerilor intermediare, dar a fost descurajat.

Acest lucru a fost dezvăluit astăzi de site-ul  Axios, citat de Agenzia Nova. Potrivit sursei citate, unii dintre cei mai apropiați confidenti ai lui Trump, inclusiv senatorul din Carolina de Sud, Lindsey Graham, au luat măsuri pentru a-l descuraja pe fostul președinte în a-și anunța candidatura la viitoarele alegeri prezidențiale.

Aceiași consilieri încearcă acum să-l convingă pe Trump să aștepte rezultatul votului pentru scaunul senatorial al Georgiei, programat pentru 6 ianuarie, înainte de a face anunțul.

Potrivit reconstrucției jurnalistice, în dimineața zilei de 7 noiembrie fostul președinte a fost dispus să comunice în aceeași seară întoarcerea sa pe teren, cu ocazia unei întâlniri pe care ar fi trebuit să o aibă la Dayton, Ohio, cu candidatul republican la Senat, James David Vance. Trump, de fapt, ar fi vrut să anticipeze vremurile pentru a fi sigur că i s-a acordat suficient credit pentru triumful republican la alegerile intermediare pe care sondatorii le preconizaseră până acum.

Unii dintre cei mai apropiați confidenți ai lui Trump, inclusiv senatorul din Carolina de Sud, Lindsey Graham, ar fi luat atunci măsuri pentru a-l descuraja pe fostul președinte, al cărui anunț, prin mobilizarea alegătorilor democrați, ar fi putut avea un impact negativ asupra rezultatului campaniei de vot. Prin urmare, Trump ar fi făcut un compromis acceptând să comunice doar data anunțului, stabilită pentru 15 noiembrie.

Rezultatul alegerilor, în care Partidul Democrat a păstrat controlul asupra Senatului și a sporit numărul guvernanților săi, nu l-a deturnat încă pe fostul președinte de la ideea de a anunța candidatura chiar astăzi, 15 noiembrie.

Potrivit sursei citate, Trump se află acum într-o situație deosebit de incomodă. Atacurile publice asupra a doi guvernatori republicani populari precum Ron DeSantis din Florida și Glenn Youngkin din Virginia, amenință să-l înstrăineze de sprijinul a doi aliați cheie din cadrul partidului. Amânând și mai mult anunțul revenirii sale în teren, s-ar putea arăta însă slab în fața alegătorilor și favoriza eventuala candidatură a lui DeSantis însuși. 

Citește și:

Trump îl amenință pe DeSantis și îl avertizează să nu candideze la președinție în 2024

Fostul președinte al SUA, Donald Trump, l-a avertizat pe colegul guvernator republican al Floridei, Ron DeSantis, să nu își depună candidatura la alegerile prezidențiale din 2024.

"Nu știu dacă va candida. Cred că dacă va candida s-ar putea răni foarte rău. Chiar cred că s-ar putea răni grav", a spus Trump în timpul unui interviu acordat  Fox News,  după un miting din Ohio, potrivit Almayadeen.

Dacă s-ar întâmpla ca Trump să fie nevoit să se înfrunte electroral cu guvernatorul Floridei înainte de alegerile prezidențiale din 2024, fostul președinte a sugerat că va folosi informații nemăgulitoare despre oponentul său GOP în încercarea de a submina perspectiva realegerii sale.

Cu toate acestea, în ciuda dușmăniei ferme, când vine vorba de candidatura pentru Casa Albă, Trump a anunțat marți că a votat în favoarea lui DeSantis  pentru postul de guvernator.

În urmă cu doar două zile, Trump l-a batjocorit în mod deschis pe DeSantis în timpul unui miting organizat în Pennsylvania, numindu-l pe guvernator ”Ron DeSanctimonious”. Însă, a doua zi, el le-a spus susținătorilor din Miami să voteze pentru DeSantis: ”Indiferent pentru cine votați, trebuie să votați”, a spus Trump reporterilor marți.

Citește mai mult AICI.

Google News icon  Fiți la curent cu ultimele noutăți. Urmăriți DCNews și pe Google News

WhatsApp
Iti place noua modalitate de votare pe dcnews.ro?