Trucurile pe care japonezii le folosesc înainte de culcare pentru a se trezi mai fericiți
Data publicării:
Autor: Elena Aurel
WhatsApp
Sursa foto: https://www.freepik.com/, @freepik
Sursa foto: https://www.freepik.com/, @freepik
Un somn odihnitor este strâns legat de o viață mai sănătoasă și mai fericită. În timpul somnului, corpul eliberează substanțe chimice care ajută la calmarea grijilor și reducerea stresului.

Cultura japoneză stârnește atât admirație, cât și curiozitate în egală măsură. Japonezii au obiceiuri bine înrădăcinate care le permit să trăiască o viață mai fericită și se bucură de cea mai mare speranță de viață din lume.

Somnul odihnitor este esențial pentru atingerea obiectivelor lor de viață, pe care ei le numesc ikigai, și folosesc trucuri pe care le integrează în rutina lor înainte de culcare. 

De ce un somn bun ne face mai fericiți 

Un somn bun și odihnitor este o modalitate de a reseta mintea și de a reduce stresul, deoarece în timp ce dormim, creierul nostru organizează eficient informațiile, favorizând schimbările de tip homeostatic, astfel încât nivelurile de stres sunt reduse. În schimb, lipsa orelor de somn cauzează niveluri ridicate de stres.

A dormi bine înseamnă să te simți mai odihnit în ziua următoare, și astfel să ai mai multă putere să faci față sarcinilor și situațiilor zilei cu o atitudine pozitivă. Concentrarea și productivitatea noastră vor fi mai bine întărite dacă ne odihnim bine, iar acest lucru va avea un impact direct asupra stării noastre de spirit.

Pe de altă parte, un somn bun ne ajută să controlăm pofta de mâncare și să ne simțim mai atractivi. Lipsa somnului și somnul de proastă calitate afectează hormonii foamei și provoacă senzația de foame la ore nepotrivite. Acestea sunt câteva dintre trucurile culturii japoneze care te vor ajuta să îți începi ziua cu o stare de spirit mai bună.

2. Sursa foto... (japonia-femei-japoneze_49595100.jpg)

Sursa foto: https://www.freepik.com/, @freepik 

Mergi la culcare devreme

Japonezii au obiceiul de a merge la culcare devreme, nu mai târziu de ora 23:00. La acest truc, pentru a dormi mai plăcut, trebuie adăugat faptul că iau cina devreme și se trezesc devreme. Această combinație nu numai că ne va face să dormim mai bine, ci ne va ajuta să ne controlăm greutatea, arzând calorii și menținând glucoza și colesterolul la niveluri optime.

Mănâncă o supă miso la cină

Introducerea acestui fel de mâncare la cină contribuie, de asemenea, la creșterea graului de fericire și aduce multiple beneficii pentru sănătate, deoarece miso este un ingredient probiotic care favorizează buna funcționare a organismului și ne ajută să trăim mai mult.

Supa miso furnizează nutrienți bogăți și induce somnul. Ideal este să o consumăm cu câteva ore înainte de a ne culca. Această supă întărește sistemul imunitar și îmbunătățește procesul digestiv. În plus, este o sursă de proteine de înaltă calitate care contribuie la reducerea colesterolului.

Fă un duș cald înainte de culcare

Apa caldă ne ajută să ne relaxăm mușchii, să îmbunătățim circulația, să eliminăm stresul și să ne simțim mai bine cu noi înșine. Este o metodă foarte eficientă pentru a ne ajuta să adormim la finalul zilei.

Nu dormi mai puțin de 7 ore

Orele de somn variază în funcție de vârstă. Pentru adulți, a dormi mai puțin de șapte ore în mod regulat implică o funcționare cerebrală mai slabă. Lipsa cronică de somn este legată de o stare de sănătate precară, care poate duce la o creștere semnificativă în greutate și la un risc mai mare de boli cardiovasculare, diabet, accidente vasculare cerebrale și depresie, potrivit 20minutos.es.

Google News icon  Fiți la curent cu ultimele noutăți. Urmăriți DCNews și pe Google News

WhatsApp
Iti place noua modalitate de votare pe dcnews.ro?
pixel