Trucuri utile pentru folosirea aței dentare în gospodărie. Iată cum o mai poți utiliza
Data publicării:
Autor: Nicoleta Baciu
WhatsApp
Trucuri utile pentru folosirea aței dentare în gospodărie. Iată cum o mai poți utiliza. Sursa foto: freepik.com
Trucuri utile pentru folosirea aței dentare în gospodărie. Iată cum o mai poți utiliza. Sursa foto: freepik.com
Ața dentară este un lucru indispensabil nu doar pentru igiena cavității bucale, ci și în viața de zi cu zi.

Puțini oameni știu dar ața dentară poate fi folosită în moduri complet diferite.

Poți tăia alimentele moi. Cu ață dentară, poți tăia produse excesiv de moi. Spre exemplu, brânză, cheesecake, mămăligă sau ouă fierte. Pentru acest lucru, trage firul cu două mâini, înfășurându-l în jurul degetelor, apoi tăie felii uniforme.

Jucării pentru pomul de Crăciun. Ața dentară poate fi folosită în  pentru a agăța globurile de Crăciun. de brad. Pentru asta trece ața dentară prin ochiul de metal și leagă  capetele la lungimea dorită.


Mușcata a rămas fără frunze? Iată cum o poți salva

Poze vechi. Dacă dorești să elimini cu grijă o fotografie veche dintr-un album de familie, trece pe sub ea o ață dentară bine tensionată. Firul de ață va ajuta la descompunerea adezivului rămas și așa vei scoate poza fără a deteriora albumul.

Sfoară pentru carne. Dacă ai rămas fără sfoară de bucătărie, încearcă să folosești în schimb ața dentară. Aceasta te va a ajuta să fixezi bucăți mari de carne, rulouri umplute sau să legi pulpele de pui înainte de a le coace în cuptor.

Repară hainele. Ața dentară are rezistență mare, așa că poate fi folosită pentru reparații mici de îmbrăcăminte și la coaserea nasturilor.

Nu arunca cutiile de carton: iată cum le poți transforma în îngrășământ pentru plante

Inelul a rămas blocat pe deget? Ața dentara îți vine din nou în ajutor. Înfășoară firul de ață dentară strâns în jurul degetului. Apoi poți scoate ușor inelul blocat, care va aluneca pe firele de ață dentară. 

Diferite obiecte din casă au multe utilizări, despre care, deseori, nu știm. Și ața dentară este un astfel de exemplu. Acum, iată, cunoașteți mai multe moduri de folosire alternativă a aței dentare.

Google News icon  Fiți la curent cu ultimele noutăți. Urmăriți DCNews și pe Google News

WhatsApp
Iti place noua modalitate de votare pe dcnews.ro?
pixel