Trucuri pentru un machiaj rezistent pe timpul verii, explicate de Mona Croitoru / video
Data publicării:
Autor: Valentina Miu
WhatsApp
Sursă foto: Freepik
Sursă foto: Freepik
Mona Croitoru, make-up artist, Beauty Blogger și Advisor, a fost invitata Georgianei Ioniță Toader, în emisiunea Pastila de Frumusețe, unde a oferit sfaturi pentru a avea un machiaj rezistent pe timpul verii.

Pe timpul verii, machiajul pare că se topește pur și simplu pe față, indiferent cât de bine ți-ai pudra tenul înainte să pleci de acasă. Pentru a preveni acest lucru, Mona Croitoru, make-up artist, Beauty Blogger și Advisor, a explicat ce trebuie să faci.

„Când avem căldura aceasta pe perioada verii putem să mergem pe două variante - produse lejere pentru a încerca să nu încărcăm deloc tenul, ori texturi waterproof (n.r. rezistente la apă) care sunt în principiu mai grele, dar rezistă mult mai bine la căldură, la transpirație.

Au putere mare de acoperire, de exemplu mascara nu se mai întinde, așa cum se întâmplă atunci când aplici o mascara obișnuită și ni se ating genele și transpirăm. Deci aceasta ar fi versiunile pe care putem merge. 

Mai există niște spray-uri speciale pe care le putem aplica. Un spray este mai mult pentru machiajul profesional, dar controlează, până la un anumit punct, transpirația. Practic inhibă transpirația la nivelul feței și ține sebumul sub control.

Se aplică în doi pași - ca primer, adică dai la început, apoi, la final, are rol de sigilare. Practic machiajul stă între aceste două straturi și astfel te ajută să treci peste o zi călduroasă”, a spus Mona Croitoru.

Trucurile care mențin un machiaj perfect într-o zi toridă de vară

„În primul rând trebuie să creăm foarte bine baza și trebuie să nu ne grăbim. Asta începe de la partea de skin care (n.r. îngrijirea tenului). Trebuie să ne cunoaștem foarte bine tenul și să aplicăm produse care sunt necesare tenului nostru.

Dacă avem un ten gras și venim cu o cremă care are o textură încărcată, automat nu va ține fondul de ten, oricât de bun ar fi, oricât de profesional ar fi, oricât de scump ar fi.

Important este să aplicăm produse de skin care sunt potrivite tenului nostru și să nu ne grăbim cu ele. Adică dacă aplici un ingredient activ, un ser și o cremă, atunci se recomandă să stai minim 3-5 minute. Așa lași timp produselor să acționeze, adică să fie eficiente și să intre foarte bine în ten. Apoi trebuie să pregătești tenul, să ai grijă la fondul de ten pe care îl alegi, la modul de aplicare. Ideal ar fi să folosim o pensulă pe care să o folosim cu mișcări circulare și să împingem produsul foarte bine pe toată suprafața tenului și apoi să sigilăm cu pudră”, a adăugat Mona Croitoru în cadrul emisiunii Pastila de Frumusețe.

Vezi emisiunea integrală în materialul video de mai jos:

Google News icon  Fiți la curent cu ultimele noutăți. Urmăriți DCNews și pe Google News

WhatsApp
Iti place noua modalitate de votare pe dcnews.ro?
pixel