Trucuri pentru sarmale. Nutriționistul Mihaela Bilic vine cu toate sfaturile
Nutriționistul Mihaela Bilic a explicat cum trebuie pregătite sarmalele.
„Sarmalele chiar sunt un fel de mâncare echilibrat, ele combină carnea cu cerealele și legumele așa cum este recomandat nutrițional.
Sarmalele pot reprezenta un fel de “farfurie ideală” în următoarele condiții:
- porția să fie de 3-5 bucăți, nu o oală întreagă
- carnea tocată să fie din pulpă de porc, care are puțină grăsime
- să nu fie adăugat la gătit ulei - de niciun fel!!
- să fie fierte în zeamă de varză/ borș/ suc de roșii
- smântâna să fie folosită ca decor
- să fie însoțite de ardei iute din belșug, ajută la stimularea metabolismului”, a explicat Mihaela Bilic pe Instagram.
„În cazul în care țineți la siluetă, renunțați la mămăligă și consumați sarmalele ca fel unic la o masă”, a adăugat nutriționistul.
Fiți la curent cu ultimele noutăți. Urmăriți DCNews și pe Google News