Trucuri pentru păstrarea merelor iarna: nu își vor pierde gustul și vitaminele până în primăvară
Merele conțin vitaminele A, B1, B2, B3, C, E, P, PP, K și zeci de nutrienți (potasiu, fier, fosfor, zinc, magneziu), de aceea medicii ne sfătuiesc să consumăm, regulat, aceste fructe.
Toamna, după ce merele sunt recoltate, este timpul să ne ocupăm de depozitarea lor corectă. Există mai multe trucuri care ne ajută să le depozităm corect, pentru ca fructele să-și păstreze toate calitățile.
Pentru depozitarea pe termen lung, este mai bine să alegem fructele fără cel mai mic indiciu de deteriorare sau putregai.
Merele trebuie culese cu atenție, fără să fie aruncate în găleată sau coș, astfel încât coaja să nu se deterioreze.
Cum se păstrează varza pentru iarnă: o tehnică simplă pe care nu toată lumea o știe
Merele nu se vor păstra bine dacă sunt depozitate vrac, în cutii etanșe. Opțiunea ideală este ca fructele să fie puse în șirag pe un raft și să nu se atingă. În plus, cămara trebuie să fie ventilată.
Merele eliberează etilenă, în timpul depozitării, care poate grăbi coacerea altor fructe. Acest lucru este valabil mai ales pentru morcovi, sfeclă, țelină.
Merele nu trebuie să fie depozitate lângă legume și ierburi puternic mirositoare. De asemenea, aceste fructe se păstrează într-o cameră în care temperatura este între 0 și +5 ° C. Umiditatea aerului trebuie să fie cuprinsă între 85 și 90%.
BONUS: Păstrați roșiile proaspete până iarna târziu. Patru metode originale cu care nu veți da greș
Sezonul legumelor proaspete se apropie de sfârșit, iar asta înseamnă că trebuie să știți cum să le păstrați proaspete mai mult timp.
Roșiile pot fi conservate sau păstrate în pivniță. Aflați din acest articol cum se păstrează roșiile pe tot parcursul anului.
Păstrați roșiile proaspete în pudră de muștar. Această opțiune este folosită de gospodinele care nu doresc să facă stea prea mult timp în bucătărie, dar care știu că pudra de muștar conservă perfect legumele. Trebuie să luați borcane de trei litri, hârtie și pudră de muștar.
Spălați roșiile și uscați-le. Puneți primul strat de roșii, fără să le presați. Acoperiți-le cu pudră de muștar. Deasupra se pune o bucată de hârtie, apoi iarăși un strat de roșii. Repetați procedura până terminați roșiile. La sfârșit, închideți borcanele cu capace și coborâți-le în pivniță.
O rețetă neobișnuită, dar foarte apetisantă din varză albă. Iată cum se prepară
Roșii proaspete pentru iarnă cu alcool. Dacă această metodă vi se pare cea mai atractivă, aveți nevoie de roșii; alcool; ață groasă pentru fitil.
Puneți roșiile spălate într-un borcan și adăugați 2 linguri de alcool. Acoperiți borcanul cu un capac și rulați astfel încât alcoolul să fie distribuit uniform în recipient. Aprindeți fitilul și coborâți-l în borcan, apoi închideți-l imediat ermetic.
Cea mai rapidă și delicioasă cină: cartofi, pregătiți la cuptorul cu microunde în doar 15 minute
Roșii proaspete pentru iarnă învelite în ziare. Trebuie să luați mai multe ziare și să înfășurați fiecare roșie separat, apoi să le puneți pe toate la frigider. În același timp, asigurați-vă că umezeala nu ajunge pe ziare, iar dacă se întâmplă acest lucru, schimbați ziarele.
Roșii proaspete pentru iarnă în rumeguș. Unele gospodine pun roșii în cutii cu rumeguș sau fân. Cutiile se depozitează în pivniță. Pentru ca rezultatul să corespundă așteptărilor, trebuie să găsiți rumeguș sau fân proaspăt și să acoperiți fundul unei cutii. Apoi aranjați roșiile în rânduri cu codițele în sus.
Următorul pas este să le acoperiți cu hârtie și să presărați un strat de rumeguș, apoi așezați alt strat de roșii. Repetați până când terminați roșiile. Temperatura în pivniță nu trebuie să fie mai mare de 10°C. Dacă respectați toate regulile, la iarnă vă veți bucura de roșii parfumate și coapte.
Fiți la curent cu ultimele noutăți. Urmăriți DCNews și pe Google News