De multe ori, încercăm să schimbăm gustul natural al fripturii, prin tot felul de amestecuri în care punem bucățile de carne o zi întreagă, în speranța să aibă un gust bun și apreciat. Dar friptura e bună naturală, fără influențe din alte ingrediente. Tot ce trebuie să știm sunt câteva trucuri pe care le aplică toți marii bucătari.
Iată ce trebuie să faci pentru a prepara cea mai gustoasă friptură:
- să scoți carnea din frigider cu 30 de minute înainte de preparare.
- o speli cu apă rece și o lași la temperatura camerei jumătate de oră, pentru a nu fi rece în momentul în care o pui pe grill sau în wok.
- o tamponezi înainte de preparare cu șervețele uscate, de bucătărie, pentru a nu avea apă pe suprafață.
- o ungi cu puțin ulei de măsline.
- tigaia în care o prepari, indiferent de forma și denumirea ei, trebuie să fie încinsă înainte de a pune carnea - poți face testul cu apă: stropești tigaia cu puțină apă, dacă se formează ca niște bule înainte de evaporare înseamnă că e îndeajuns de încinsă.
- pui carnea pe care o condimentezi abia spre sfârșit cu sare și piper.
- nu o întorci de multe ori, ci o singură dată, după 7 minute.
Fiți la curent cu ultimele noutăți. Urmăriți DCNews și pe Google News
- De ce militarii și oamenii cu handicap nu au primit „pensia” înainte de Paște 2024. Unde s-a produs confuzia
- Motivul pentru care o tânără a refuzat să mai plătească la casele self-pay din supermarket / video
- "Femeile din România și cele din Italia sunt foarte diferite”. Designerul Giulia Rossignoli dă cărțile pe față: E total invers
- Adio, mașini în București? Ce spune Nicușor Dan
- BANCUL ZILEI: Rețeta ciorbei de burtă
- Ieșirea din scenă a lui Klaus Iohannis: pas cu pas, spre scenariul lansat în DCNews în decembrie 2023
- Riscurile la care ne expunem când facem cumpărături de pe Shein și Temu
- Lui Mihai Mărgineanu nu i-a venit să creadă ce a văzut în Vama Veche / foto în articol
- Încă un accident grav în Vinerea Mare. A intervenit elicopterul SMURD
- Cum să treci corect pe „sub masă” - Sfântul Epitaf, în Vinerea Mare. Preotul Nicolae Crângașu: Așa se face