Trucuri pentru combaterea balonării. Ce trebuie să mănânci
Data publicării:
Autor: DCNews Team
WhatsApp
Dacă balonarea are loc în mod frecvent, înseamnă că ai nevoie de o schimbare în alimentație. Adaugă în meniu câteva alimente benefice pentru digestie și vei uita de dureri de stomac și balonare.

Potrivit elitedaily.com, alimentele următoare te vor ajuta să combați balonarea:

Fibrele alimentare

Ca să previi neplăcutele dureri de stomac și balonarea mănâncă zilnic 35 de grame de fibre. Surse bogate de fibre sunt cerealele, fructele (perele, merele, strugurii, piersicile, prunele proaspete, dar și cele uscate, smochinele și curmalelele) și legumele (fasolea, varza, mazărea, morcovii și sfecla roșie).

Dacă te lupți cu constipația, evită produsele bogate în calciu, precum brânzeturile, pâinea albă și orezul, pentru că acestea îngreunează tranzitul intestinal.

Dureri de stomac și balonare? Nu și dacă mănânci iaurt probiotic

Adaugă în meniul zilnic lactate care conțin probiotice. Aceste microorganisme vii asigură echilibrarea bacteriilor din flora intestinala. Probioticeleajută procesul de digestie și contribuie la absorbția nutrienților, având un efect benefic asupra sistemului imunitar. Cele mai indicate iaurturi sunt cele care conțin diverse tulpini de bifidobacterii.

Bananele

Fiind ușor digerabile și cu efect laxativ, bananele sunt adesea indicate în caz de indigestie. Ele neutralizează excesul de aciditate provocat de sucurile gastrice și reduc iritația cauzată de ulcerul gastric. Acest lucru este posibil, pentru că acționeaza ca un pansament, acoperind mucoasa stomacului.

Nucșoara

Această mirodenie este un remediu des utilizat pentru calmarea flatulenței și pentru stimularea digestiei. Praful de nucșoară amestecat cu ghimbir și coriandru contituie o combinație foarte eficientă pentru indigestie. Poți doar să adaugi puțină nucșoară în ceaiul de dimineață și scapi de dureri de stomac și balonare.

[citeste si]

Google News icon  Fiți la curent cu ultimele noutăți. Urmăriți DCNews și pe Google News

WhatsApp
Iti place noua modalitate de votare pe dcnews.ro?
pixel